Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 7 Απρίλη Πανευβοϊκό Συλλαλητήριο για την Υγεία

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ, 11:00πμ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ)

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί τα Σωματεία της δύναμής του, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, το λαό, να συμμετάσχουν μαζικά στο μεγάλο Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων των μονάδων Υγείας του Νομού.

Η κατάσταση σε όλες τις δομές Υγείας είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στην εγκληματική πολιτική «κόστους – οφέλους», συνεχίζει και πάει παραπέρα τη διαχρονική απαξίωση και εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας. Στόχος της είναι να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, να βρουν αυτοί οι όμιλοι νέα πεδία κερδοφορίας που δημιουργούνται από τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το ζήτημα της Υγείας είναι πρωτίστως ζήτημα των εργαζομένων και του λαού. Με τους μισθούς μας καθηλωμένους και την τεράστια ακρίβεια, δε μπορούμε να ανταποκριθούμε στις πανάκριβες απαιτήσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, πολλά από τα οποία αφορούν επαγγελματικές ασθένειες από το καθημερινό μας σακάτεμα στους χώρους δουλειάς.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μονόδρομος.

Σήμερα, οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου Δημόσιες και Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό. Εμπόδιο σε αυτό μπαίνει το κέρδος των λίγων. Αυτούς τους λίγους χρηματοδοτούν και φοροαπαλλάσσουν, για αυτούς τους λίγους δαπανούν δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς και επεμβάσεις που γίνονται για τα συμφέροντά τους και δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού. Και από την άλλη για εμάς, τον λαό, επιφυλάσσουν φτώχεια, ακρίβεια, φοροληστεία, νεκρούς και σακατεμένους σε χώρους δουλειάς, «πάμε κι όπου βγει», «αν έχεις λεφτά ζεις, αν δεν έχεις πεθαίνεις».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Οργανωμένα, συλλογικά και αγωνιστικά, ενώνουμε τη φωνή μας με τους Υγειονομικούς και απαιτούμε:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία – στα Κέντρα Υγείας και στις υπόλοιπες δομές, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
 • Νέος οργανισμός για το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
 • Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, να λειτουργήσουν και οι 6 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες από τις 3 που λειτουργούν σήμερα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με το απαραίτητο προσωπικό.
 • Να μη μετακινηθεί γιατρός από το Κέντρο Υγείας Ψαχνών ή από άλλη δομή στη Σκύρο – όχι μετακινήσεις για την κάλυψη του Νοσοκομείου!
 • Αύξηση των μισθών των εργαζομένων στους χώρους Υγείας. Επαναφορά 13ου –14ου μισθού.
 • Να σταματήσουν τα “εντέλλεσθε” για μετακινήσεις αναισθησιολόγων – ορθοπεδικών – γυναικολόγων από το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
 • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά από τις παραιτήσεις γιατρών στην Κάρυστο.
 • Παροχή ουσιαστικών κινήτρων για πρόσληψη και παραμονή ειδικευμένων ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές.
 • Άμεση κάλυψη βασικών ειδικοτήτων όπως παιδίατρος, παθολόγος κ.α. στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.
 • Χρηματοδότηση της Υγείας, ενίσχυση των περιφερειακών ιατρείων και χορήγηση απαραιτήτου υλικού εξοπλισμού.
 • Να ενισχυθούν οι δομές Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με το απαραίτητο προσωπικό.
 • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χαλκίδα, στη Βόρεια και Νότια Εύβοια με ασθενοφόρα και προσωπικό. Εξασφάλιση και άλλων μέσων διακομιδής ασθενών (ελικόπτερα, πλωτά) σε όλη την Εύβοια.
 • Καθολικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
 • Στοπ στις αυξήσεις των τιμών στα φάρμακα. Φθηνό φάρμακο για όλο το λαό.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...