Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 26 Φλεβάρη παράσταση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2 – 11:00πμ

 Την προηγούμενη εβδομάδα στην Εύβοια αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι μπροστά στο κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή.

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες στη «SABO», στον «Κεντρή», στον «Νιτσιάκο», στον «Γλυκό». Ένας -από τύχη- ελαφρά τραυματισμένος στα Ναυπηγεία Χαλκίδας από πτώση γέφυρας σε πλωτή δεξαμενή που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία.

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα πως οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε πιθανά σφαγεία εργατών  με ευθύνη της εργοδοσίας.

Οι αντεργατικοί νόμοι που δίνουν «αέρα στα πανιά» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η έλλειψη απαραίτητων μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων επειδή «κοστίζουν», η εντατικοποίηση της εργασίας για να «βγει η δουλειά», τα ατέλειωτα 12ωρα γιατί ο μισθός του 8ωρου δε φτάνει, η όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων, η ανέχεια και η ανασφάλεια, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις στη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, διαμορφώνουν το έδαφος για να μετρά καθημερινά η εργατική τάξη νεκρούς και τραυματίες.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

«ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»  δεν είναι απλά σύνθημα! Είναι η σκληρή πραγματικότητα  που μας έχουν επιβάλει και ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «κανονικότητα» το να πηγαίνουμε για δουλειά και να φοβόμαστε μήπως γυρίσουμε σακατεμένοι η νεκροί στις οικογένειες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε όποιον εργοδότη κι αν δουλεύουν, να σπάσουν τη σιωπή τους! Να καταγγέλλουν άμεσα ελλείψεις σε μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας αλλά και ενδεχόμενα ατυχήματα που δε γίνονται γνωστά. Το Εργατικό Κέντρο και τα Συνδικάτα θα είναι δίπλα τους. Όλοι οι εργαζόμενοι, με την οργάνωση και αγώνα μας να κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν παζαρεύουμε την Υγεία, την Ασφάλεια, την ίδια μας τη ζωή!

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας:

  • Να ενταθούν οι έλεγχοι στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλειάς με σκοπό να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.
  • Να στελεχωθεί η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Εύβοιας με το απαραίτητο προσωπικό (επιθεωρητές, γραμματειακή υποστήριξη κτλ) ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της και στην απαιτητική περιοχή ευθύνης της (Νομός Εύβοιας, Βιομηχανική Ζώνη Δήμου Τανάγρας).

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Συγκέντρωση: 12:00 Πλατεία Δικαστηρίων

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένα ατύχημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας

Ο συνάδελφος Δ.Ι. στο Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYCONOS, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι...