Εργατικό Κέντρο CGT Bouches du Rhône – Αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ

Το Εργατικό Κέντρο CGT Bouches du Rhône εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην Ελλάδα και στο ΠΑΜΕ οι οποίοι σήμερα υπέστησαν την βία της κυβέρνησης κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για την 17 Νοέμβρη. Η σύλληψη των αγωνιστών και αγωνιστριών, των στελεχών των συνδικάτων του ΠΑΜΕ, η επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές που προκάλεσε τραυματίες, οι επιθέσεις ενάντια σε βουλευτές του ΚΚ Ελλάδας, είναι η απάντηση της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών,  των συνταξιούχων.
Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον ελληνικό λαό. Στις 17 Νοέμβρη του 1973, η εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, έστειλε το δυνατό μήνυμα του καταπιεσμένου λαού : « Κάτω η χούντα, έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ». Αυτό το σύνθημα ενάντια στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό διαδόθηκε από γενιά σε γενιά στην Ελλάδα μέσω των αγωνιστικών εορτασμών και διαδηλώσεων οι οποίες κάθε χρόνο κορυφώνονται στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Στην πρωτοπορία αυτών των διαδηλώσεων βρίσκονται το ΠΑΜΕ και το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας. 
Η ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε φέτος κάθε συγκέντρωση για την 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τον Covid. Μια απαγόρευση που είναι μεταξύ άλλων  αντισυνταγματική και στοχεύει να επιβάλλει την σιωπή και την μη αντίσταση των εργαζομένων και των ανέργων ενάντια στις πολιτικές της ελληνική κυβέρνησης. 
Το ΠΑΜΕ καταδίκασε αυτήν την απόφαση απαγόρευσης και τις πρακτικές ενάντια στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι είναι οι κυβερνητικές πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία του λαού : η έλλειψη μέτρων και προσωπικού, το κλείσιμο των Νοσοκομείων, η μη επίταξη του ιδιωτικού συστήματος υγείας, ο συνωστισμός στις τάξεις στα σχολεία, η έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η διαχείριση του τουρισμού το καλοκαίρι για την ενίσχυση των κερδών των Μονοπωλίων του κλάδου, κλπ. Τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν ότι η μόνη έγνοια της κυβέρνησης πίσω από την « ατομική ευθύνη » είναι να προστατεύσει τα κέρδη των καπιταλιστών και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.  
Παρόλη την απαγόρευση τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία και στο κέντρο της πόλης. Κράτησαν ζωντανό το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Διεκδίκησαν « λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία ». Όπως σωστά έδειξαν την Πρωτομαγιά, στην διάρκεια της πρώτης καραντίνας, μπορούν να διοργανώνουν συγκεντρώσεις κρατώντας τα μέτρα προστασίας. 
Το Εργατικό Κέντρο CGT Bouches du Rhône είναι αλληλέγγυο με τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το ΠΑΜΕ, μέσω των αγώνων και κοινών διεκδικήσεων, όπως στην Μασσαλία σήμερα το πρωί για το Δημόσιο Νοσοκομείο και τις αυξήσεις στις συντάξεις. Το Εργατικό Κέντρο CGT Bouches du Rhône απαιτεί τον τερματισμό της καταστολής ενάντια στους αγώνες στην Ελλάδα και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Comments are closed.