Εργατικό Κέντρο Άρτας: Αλληλεγγύη σε όλους τους νέους στρατευμένους που διώκονται

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό κέντρο Άρτας εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη και τη στήριξή του, σε όλους τους νέους στρατευμένους που διώκονται γιατί ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμα τους να εκφράζονται πολιτικά και να συμμετέχουν στις λαϊκές και φιλειρηνικές εκδηλώσεις ενάντια στους πολέμους και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς.

Οι νέοι στρατευμένοι έδωσαν όρκο υπεράσπισης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας και όχι της συμμετοχής τους στη σφαγή άλλων λαών. Ορκίστηκαν στη σημαία της πατρίδας μας και όχι στη σημαία του ΝΑΤΟ, ούτε του Ισραήλ ούτε των ΗΠΑ που στάζουν από το αθώο αίμα των λαών. Δεν ορκίστηκαν να στέλνουν οπλισμό στην Ουκρανία ούτε να κουβαλάνε καραβιές των Αμερικανών, φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα με την ευρωενωσιακή επιχείρηση “Aspides” και στο εμπάργκο όπλων του ΝΑΤΟ στον Λίβανο και της ΕΕ στη Λιβύη με τις αποστολές UNIFIL και IRINI, αντίστοιχα.

Είναι υπόλογοι η κυβέρνηση και τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί, απέναντι στον λαό για τη συμμετοχή της χώρα μας στους πολέμους διατάσσοντας Ελληνες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να συμμετέχουν σε δεκάδες πολεμικές αποστολές και επιχειρήσεις εκτός συνόρων, κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, που βάζει μπαρούτι από όπου έχει περάσει.

Η ελευθερία έκφρασης και διαμαρτυρίας, η έκφραση αγωνίας για την ειρήνη είναι δικαίωμα των φαντάρων που δεν καταργείται ούτε αναστέλλεται όσο υπηρετούν τη θητεία τους και δεν μπορεί να τιμωρηθεί.

Στα πλαίσια αυτά οι στρατευμένοι μας έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν στις φιλειρηνικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να εκφράζουν και μέσα από αυτές τις σκέψεις τους, τα φιλειρηνικά τους συναισθήματα και να καταδικάζουν τους πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς. Το δικαίωμά τους αυτό είναι αναφαίρετο σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους και δεν πρέπει να παρεμποδίζεται, να αμφισβητείται και να απειλείται από κανέναν.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Εκλέχτηκε η νέα 15μελής διοίκηση

Ολοκληρώθηκε το 35ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και στις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 11...

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια στην Κ. Μακεδονία: 23 Γενάρη όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΔΕΔΑ Απεργούμε

Παρασκευή 23/1 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Το Σωματείο μας κλιμακώνει τον αγώνα...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Χανίων: Ανακοίνωση για τη στήριξη των αγροτών

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου τροφίμων και ποτών Νομού Χανίων χαιρετίζει τον μεγαλειώδη, πρωτοφανή σε...