Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Συμπαράσταση στους συναγωνιστές αγρότες

0
image_pdfimage_print

Το Ε.Κ.Α εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναγωνιστές αγρότες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή. Να μπορούν να καλλιεργούν τα χωράφια  τους  και να έχουν αξιοπρεπείς τιμές τα προϊόντα τους, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν  στις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν  τις ανάγκες τους.

Αυτό το δικαίωμα  οι κυβερνήσεις το ποινικοποιούν κάθε φορά  που οι αγρότες  σ’ όλη τη χώρα   διεκδικούν  δυναμικά επίλυση στα αιτήματά τους .

Στήνουν αγροτοδικεία  με σκοπό να τρομοκρατήσουν  τους αγρότες  και  συνολικά το κίνημα, με μαθητοδικεία και εργατοδικεία . Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν  νομίζουν  ότι θα υποκύψουμε  και θα σταματήσουμε  να αγωνιζόμαστε.

Σειρά έχει η Αιτωλ/νία. Σέρνονται σε δίκη  την Τρίτη 13 Απρίλη 4 αγρότες, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Ο.Α.Σ. ( Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων) , γιατί συμμετείχαν  σε  κινητοποίηση το Φεβρουάριο 2019 στην Ιόνια οδό , στο ύψος Χαλίκι, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας και κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Καταγγέλλουμε αυτές  τις μεθοδεύσεις στο λαό της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε κυβέρνηση  ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτεται σήμερα  για τους αγώνες  του λαού  και τα προβλήματά του  και δήθεν στηρίζει  τις κινητοποιήσεις του.

Τους έχει μάθει για τα καλά ο λαός , είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη Νέα Δημοκρατία και τ’ άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Συμπληρώνει το ένα το άλλο, στόχος και σκοπός  τους  είναι πως θα  βγάλουν στον αφρό το σύστημα που υπηρετούν .

Αυτές οι ενέργειές τους , οι απειλές , οι διώξεις , η τρομοκρατία , η καταστολή , όχι μόνο δεν πρόκειται  να μας επηρεάσουν αρνητικά αλλά, αντίθετα, μας ατσαλώνουν περισσότερο. Με όπλα την οργάνωση και τον αγώνα μας το ταξικό κίνημα  θα βάλει φραγμό στα σχέδιά τους . Δυναμώνοντας τη συμμαχία των εργατών, μικροαγροτών, μικροΕΒΕ,  θα περάσουμε στην αντεπίθεση.

Απευθύνουμε κάλεσμα  σε όλους τους φορείς  να εκφράσουν τα συμπαράστασή τους  στους συναγωνιστές αγρότες .

Εργατιά- αγροτιά , μια φωνή και μια γροθιά.

 

 

Share.

Comments are closed.