Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων θα πέσει στο κενό

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ», ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

 Η ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΘΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καταδικάζει την τρομοκρατική και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου με συνδικαλιστική δράση από την εταιρεία «ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ».

Η απόλυση του συναδέλφου έγινε γιατί πρωτοστατεί στις διεκδικήσεις για καλύτερους μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας κ.α. με στόχο να τον φιμώσει και να τον εμποδίσει, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να σταλεί μήνυμα συνολικά στους εργαζόμενους, να σκύψουν το κεφάλι.

Η προσπάθεια αυτή της εργοδοσίας και στη συγκεκριμένη επιχείρηση, θα πέσει στο κενό!

Όσα προσχηματικά επιχειρήματα και αν πει η εργοδοσία, όπως ότι ο συνάδελφος «δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του» δεν πιάνουν, όταν ο ίδιος δουλεύει εδώ και 25 συναπτά έτη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όταν η ίδια η εταιρεία άλλαζε χέρια, με τον ίδιο και εκατοντάδες άλλους να παραμένουν στα πόστα τους, δίνοντας ιδρώτα και αίμα για την ανάπτυξη της εταιρείας, αυξάνοντας τα κέρδη της.

Ξαφνικά τώρα θυμήθηκε η εργοδοσία ότι ο συνάδελφος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, τι στιγμή που φουντώνει το κύμα αγανάκτησης για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση, αυξάνοντας τις διαθέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους, για να μπει φραγμός σ’ αυτή την κατάσταση, με το ίδιο να πρωτοστατεί σ’ αυτή την προσπάθεια.

Είναι γνωστές οι συνθήκες δουλειάς στις ιχθυοκαλλιέργειες συνολικά στον κλάδο, σε όλη τη χώρα και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, με δεκάδες ατυχήματα, τσακισμένα κορμιά γυναικών και ανδρών, μέχρι και νεκρούς, εξαιτίας της εντατικοποίησης που χτυπάει κόκκινο και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει την κερδοφορία των εταιριών του κλάδου σε δυσθεώρητα ύψη, με το κράτος, τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, να τις επιδοτούν αδρά για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας και συντονίζουμε τον αγώνα με τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία της περιοχής, απαιτώντας από την εργοδοσία να ανακαλέσει εδώ και τώρα την απόλυση και ο συνάδελφος να επιστρέψει στην εργασία του!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας “Γ. ΒΟΥΤΥΡΑΣ”: Καμία ώρα χαμένη. Όλοι μπροστά για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας 25 Νοέμβρη

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΥΓΕΙΑ,  ΠΑΙΔΕΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: 18 Οκτώβρη συμμετέχουμε μαζικά στη γενική συνέλευση του σωματείου

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: 16 Οκτώβρη σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα για σύγχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο

Σχολεία υπό Κατάρρευση: Εκεί που το Μέλλον Σβήνει στην Κιμωλία Να γίνει η κραυγή μας...