Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Όλοι στη συγκέντρωση 6 Φλεβάρη για την Κοινωνική Ασφάλιση

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,  σημάνει  απεργιακός ξεσηκωμός παντού,  να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στο νομοσχέδιο  της κυβέρνησης της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση , παίρνοντας τη συνταγή από το ΣΥΡΙΖΑ (Νόμος  Κατρούγκαλου) ,  κλιμακώνει την επίθεση  σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους , ιδιωτικοποιεί  την κοινωνική ασφάλιση.

  • Διατηρεί τα όρια συνταξιοδότησης στα 67.
  • Οι μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ παγιώνονται , καταργούνται αμετάκλητα 13η και 14η σύνταξη.
  • Επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ.  Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπει  ο νόμος Κατρούγκαλου,  με τους «τρείς πυλώνες» , δηλαδή  την ιδιωτική ασφάλιση .
  • Η κρατική επιχορήγηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» . Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Ν. Κατρούγκαλου , ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι  30 χρόνια εργασία.
  • Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία των 80 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Παραμένει η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά από εργαζόμενους.

Συνάδελφοι, το Ε.Κ.Α. έχει πάρει απόφαση για απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή με  πανελλαδικό συντονισμό  με άλλα Ε. Κ.- Ομοσπονδίες- συνδικάτα . Πρέπει  να συμβάλλουμε όλοι  για την επιτυχία  της  σε κάθε κλάδο , σε κάθε χώρο  δουλειάς , σε κάθε  τόπο κατοικίας . Μαζί  με τα συνταξιουχικά  σωματεία , τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να οργανώσουμε την πάλη μας.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  ΓΙΑ :

  •  Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και δωρεάν υγεία.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Ε.Κ.Α.

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05/09! Με ανεβασμένους ρυθμούς  προετοιμάζουμε τη...

Σωματείο Εργαζομένων στο Έργο του Ελληνικού: Να παρθούν ολα τα μέτρα για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Οι επιπτώσεις της έκθεσης των...

ΕΚ Σάμου – Σωματεία και Φορείς: Όλοι και όλες στο Πανσαμιακό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη

Όλοι και όλες στο Πανσαμιακό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα...