Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Αλληλεγγύη στους απολυμένους συναδέλφους μας και στον ΓΓ της Ομοσπονδίας Τύπου Χάρτου

0

Το ΕΚΑ και η εργατική τάξη της πόλης μας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους απολυμένους συναδέλφους μας και στον Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας τύπου και χάρτου.

To Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αγρινίου, καταγγέλλει την εργοδοσία της UP – PRESS όπου ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Ιουλίου το σταμάτημα της παραγωγής και την απόλυση των εργαζομένων και του Προέδρου του συνδικάτου τύπου και χάρτου που είναι και συγχρόνως και Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει τον συνάδελφο Γ. Γραμματέα και Πρόεδρο του συνδικάτου έτσι ώστε να μην βρίσκεται στον χώρο δουλειάς πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις τις απολύσεις αλλά και ότι άλλο ενάντια τους θέλει να επιβάλει, χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις ενάντια στους εργαζόμενους και προς το συμφέρον των εργοδοτών, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να δυναμώσει τον αγώνα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που σκοπό τους έχουν να απαλλαγούν από συνδικαλιστές που πρωτοστατούν στον αγώνα για τα δίκαια των εργαζομένων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόλυση είναι εκδικητική, γι’ αυτό και είναι διαπραγμάτευτη η επιστροφή του στη δουλειά, και σαν τέτοια θα την υπερασπιστούμε μέχρι να γυρίσει στο πόστο του. Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν, αλλά πεισμώνουν τους εργαζόμενους και με την ενότητα τους θα κερδίσουμε την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.

Καλούμε την εργοδοσία να πάρει άμεσα πίσω ΟΛΕΣ τις απολύσεις.
Το Ε.Κ.Α. απαιτεί από την εργοδοσία της UP-PRESS καθώς και από την εργοδοσία της INPAPER & PRINT η οποία αγόρασε το κομμάτι της παραγωγής να διασφαλίσουν όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΕΚΑ και η εργατική τάξη της πόλης μας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους απολυμένους συναδέλφους μας και στον Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας τύπου και χάρτου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ –ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.