Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Δίνουμε τη Μάχη της Απεργίας στις 8 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 28-9-2018 με θέμα τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα και κορύφωση με πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη συντονίζοντας τη δράση μας με το ταξικό κίνημα – Εργατική Κέντρα , Ομοσπονδίες , συνδικάτα- σε όλη τη χώρα .

Δίνουμε μαχητικά, αγωνιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Δίνουμε απάντηση στα ψέματα , στον εμπαιγμό , τις αυταπάτες , τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , αλλά και στη Ν.Δ. που προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι είναι πιο ικανή να προωθήσει την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική . Ο μόνος δρόμος για να βάλουμε φραγμό σ’ αυτή την πολιτική είναι η συσπείρωση στα ταξικά σωματεία οργανώνοντας την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο .

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους συντονίζοντας τη δράση τους αποφασιστικά με σύνθημα μας « μπροστά οι δικές μας ανάγκες όχι τα κέρδη των λίγων ».

Με αιχμή την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων , κατώτερος μισθός 751,00 € για όλους, δίνουμε τη μάχη της απεργίας στις 8 Νοέμβρη .

Απαιτούμε – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ επίσης :

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Αύξηση στους μισθούς , στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών , της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής , αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας .
  • Να σταματήσουν οι διώξεις σε όσους αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας .
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους .

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τα σωματεία της δύναμής του να οργανώσουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργίας σ’ όλους τους κλάδους.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων και καλεί τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών».

Το Δ.Σ. του ΕΚΑ καλεί Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. σε Γ.Σ. Αντιπροσώπων με τη συμμετοχή των Δ.Σ. των σωματείων , με κύριο θέμα την οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας στις 8 Νοέμβρη.

Με την οργάνωση του αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή , αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και κεφαλαίου.

ΤΟ Δ.Σ.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...