Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου

Εργ. Κέντρο Λαυρίου-Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Για Τον Αγώνα Των Εργαζομένων Στην “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ”

image_pdfimage_print

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και το Συνδικάτο Τύπου & Χάρτου χαιρετίζουμε τον μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν οι συνάδελφοι στο εργοστάσιο “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ”  που είχε αποτέλεσμα την μη απόλυση του συναδέλφου και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Μέντη Δαμασκηνού. Απέδειξαν ότι ο αγώνας τους ήταν δίκαιος πάρα τις 4 δικαστικές αποφάσεις που τον έκριναν παράνομο.

Οι δέκα ημέρες απεργίας έδωσαν πλούσια πείρα  στους εργαζόμενους του εργοστασιου που πιο δυνατοί, ενωμένοι και δικαιωμένοι γυρίζουν στην εργασία τους. Απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη των εργατών, η συλλογικη δράση και η συμμετοχή στην υπεράσπιση της ζωής μας είναι πολύτιμα εργαλεία και παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες. Απέναντί τους βρήκαν εκτός της εργοδοσίας, το κράτος και την “δικαιοσύνη” που με εκβιασμούς, καταστολή και ποινικοποίηση προσπάθησαν να λυγίσουν τον αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι  σε αυτή την επίθεση αντεταξαν την Ταξική αλληλεγγύη, την συμπαράσταση εκατοντάδων σωματείων και εργαζομένων που στήριξαν τον αγώνα με ηθική και υλική βοήθεια.

Αυτος ο αγώνας έχει ευρύτερες προεκτάσεις, δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων του συγκεκριμένου εργοστασίου, γιατί η σύγκρουση με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με το δουλεμπόριο, όπως και η υπεράσπιση των συνδικαλιστικων δικαιωμάτων και η προστασία των πρωτοπόρων εργατών είναι αγώνας που συνεχίζεται και στην “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ” και σε 100δες ακόμα επιχειρήσεις και συνεχώς διευρύνεται. 

Είναι βέβαιο ότι θα ξεσπάσουν και νέοι αγώνες και σε άλλους χώρους δουλειάς με ίδια ή άλλα αιτήματα. Είναι ανάγκη αυτοί οι αγώνες να στηριχτούν από όλα τα σωματεία και τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές και εργαζόμενους όπως στηρίχτηκε και ο αγώνας στην “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ” και ακόμα περισσότερο. Να βοηθήσουμε κάθε σπίθα αντίστασης να γίνεται μαζική, μαχητική εστία αγώνα για να δημιουργεί τις προϋποθέσεις μετάδοσης της απόφασης για αγώνα σε ολόκληρο τον κλάδο, σε όλη την εργατική τάξη.

Οι συνάδελφοι στην “ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ” πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντήσουν σε ενδεχόμενη αναδίπλωση της εταιρείας ή σε προσπάθεια στοχοποίησης άλλων συναδέλφων που πρωτοστάτησαν σε αυτό τον αγώνα.

Comments are closed.