Πέμπτη, Ιούλιος 18

Επιτροπή Νέων Εργαζομένων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας : Αλληλεγγύη στον Έλληνα ναύτη Σταύρο Παπαδάκη

image_pdfimage_print

Η επιτροπή νέων εργαζομένων της ΠΣΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Έλληνα ναύτη Σταύρο Παπαδάκη που διαμαρτυρήθηκε ενάντια στη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας «Ναυαρίνο» -στην οποία υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία- στα παιχνίδια πολέμου του ΝΑΤΟ « Sea Guardian », έξω από τα ελληνικά σύνορα. Η διαμαρτυρία έρχεται μετά από πολλές δράσεις των συνδικάτων της Ελλάδας ώστε η χώρα τους να μη γίνει βάση από όπου θα ξεκινάνε πόλεμοι.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κυνήγι τους για περισσότερα κέρδη και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς κρύβεται πίσω από τη βαθύτερη εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων κάθε χώρας σε αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων. Είναι η άλλη όψη των πολιτικών ενάντια στην εργαζόμενη νεολαία σε κάθε χώρα με μέτρα ενάντια στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματα της νεολαίας γενικότερα.

Μόνο ανασφάλεια και σοβαρούς κινδύνους μπορεί να περιμένει η εργατική τάξη και η νεολαία μέσα από αυτές τις εξελίξεις. Έχουμε ήδη γίνει μάρτυρες του τι έφεραν όλα αυτά στις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου: φτώχεια, πολέμους και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες διωγμένοι από τις χώρες τους να πνίγονται στη θάλασσα.

Καλούμε Ομοσπονδίες και συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη (που είναι επίσης μέλος του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΜΕΝ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) και να καταγγείλουν την απαράδεκτη τιμωρία του.

Επιτροπή Νέων Εργαζομένων της

Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Comments are closed.