Επιτροπή Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας – Σωματείο Καθαριστών Σχολείων Πειραιά : 17/9 Όλοι στα Προπύλαια 6.30μ.μ.

 Κάθε μέρα που περνά για το άνοιγμα των σχολείων αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση – Υπουργείο Παιδείας και τοπική διοίκηση δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για μαθητές και εργαζόμενους. Υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, οδηγίες του ΕΟΔΥ που με σιγουριά θα είναι ανεφάρμοστες (με τα δεδομένα που υπάρχουν στα σχολεία), καθαριότητα ανεπαρκέστατη, με σοβαρές ελλείψεις σε καθαρίστριες και όρους παροχής της που καμία βελτίωση δεν έχουν με την πριν του κορονοϊού περίοδο. 

 Η απουσία του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, που αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα, δεν κρύβεται πια και στον πιο δύσπιστο. Ακόμη και σήμερα οι συμβάσεις και η εξασφάλιση της παρουσίας των καθαριστριών σε μια σειρά σχολεία είναι στον «αέρα»!!! 

 Είναι απαράδεκτο να συζητάμε, σε αυτές τις συνθήκες, για ολιγόωρη απασχόληση, με μετακινήσεις εργαζομένων από σχολείο σε σχολείο για να καλυφθούν τα κενά  στην  καθαριότητα !!! 

 Οι εξελίξεις αυτές κάνουν επίκαιρες τις διεκδικήσεις για τους όρους λειτουργίας των σχολείων (15 μαθητές ανά τμήμα, πρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς, ασφαλείς μεταφορές μαθητών, εξεύρεση νέων κατάλληλων χώρων για αίθουσες και τήρηση των αποστάσεων κλπ.). Αναδεικνύουν το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων ως κορυφαίο και επικαιροποιούν όλες τις διεκδικήσεις μας.

 Για τους λόγους αυτούς χρειάζεται να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση μας, από κοινού με γονείς – εκπαιδευτικούς – μαθητές.

Διεκδικούμε:

  1. Να τροποποιηθεί άμεσα το ΦΕΚ 3485 / 22 -08 – 2020, με κατάργηση του προσόντος της Ελληνομάθειας και να ανακληθούν οι απολύσεις των καθαριστριών.
  2. Κανένας αποκλεισμός λόγω μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.
  3. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης απασχόληση για όλους κι όλες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!!!
  4. Να τροποποιηθεί – αυξηθεί αποφασιστικά ΤΩΡΑ ο αριθμός των προσλήψεων, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν για 15 μαθητές ανά τμήμα και για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

 Συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, που έχει προγραμματιστεί για την Αθήνα την Πέμπτη 17/9/20, 6.30 μμ, στα Προπύλαια. 

Comments are closed.