Επιτροπή Ενάντια στην Ακρίβεια των Συνδικάτων Ηρακλείου: Παρέμβαση ενάντια στο ξήλωμα ρολογιού του νερού σε συνάδελφο

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΕΝ  ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!


Τα σωματεία μας καταγγέλλουν την απαράδεκτη κίνηση της ΔΕΥΑΗ που μέσω εργολάβου προχώρησε σε διακοπή νερού λόγω οφειλών σε συνάδελφο αυταπασχολούμενο! Μάλιστα, η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει πρώτα διακανονισμός της οφειλής και μέρα Σάββατο για να μείνει από νερό χωρίς δυνατότητα άμεσης επανασύνδεσης.

Σήμερα η Επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία των σωματείων μας προχώρησε σε άμεση κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, όπου και υπήρξε η δέσμευση για άμεσο διακανονισμό και επανασύνδεση του ρολογιού.

Η πράξη αυτή δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία! Αποτελεί συνέχεια της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε στο εισόδημά μας το τελευταίο διάστημα με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, τα πανάκριβα καύσιμα, τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, την κατακόρυφη αύξηση στο κόστος ζωής.

Είναι η ίδια πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής που από τη μία πλευρά αφήνει ανέγγιχτα τα κέρδη του κεφαλαίου, που καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και από την άλλη μας κάνει να μετράμε τις ώρες που θα ζεσταθούμε ή θα χρησιμοποιήσουμε το νερό.

Που βλέπει μια πολύ βασική ανάγκη για την επιβίωση του λαού, όπως το νερό σαν πανάκριβο εμπόρευμα και όλο αυτό σε μια περίοδο που ο λαός του Ηρακλείου ταλαιπωρείται από τις συνεχείς διακοπές νερού λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του συστήματος ύδρευσης της πόλης αλλά και της τεράστιας υποστελέχωσης των υπηρεσιών παρά την αυταπάρνηση που δίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις υπηρεσίες.

Ο δήμος Ηρακλείου και το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ, να σταματήσουν τώρα τα κοψίματα ρολογιών και νερού στις λαϊκές οικογένειες και να πάνε να αναζητήσουν τα διαφυγόντα κέρδη τους από τις πισίνες και τα ξενοδοχεία!

Προχωράμε αύριο Πέμπτη 24/11 6μμ σε κινητοποίηση στην Πλατεία στη συμβολή Κονδυλάκη Θερίσου.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να καταγγείλουν την απαράδεκτη κίνηση της ΔΕΥΑΗ να προχωρήσει σε διακοπές νερού! Τους καλούμε να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα τους στην Επιτροπή μας. Να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει! Να γιγαντωθεί αυτό το κίνημα για να μπορέσουμε σε κάθε γειτονιά να αποτρέψουμε τη μεγάλη επίθεση, γιατί είναι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Απαιτούμε:
Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στους λογαριασμούς του νερού.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...