Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής: Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23 Ιούλη στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας

0
image_pdfimage_print

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα για την μη υποβάθμιση του πτυχίου μας αλλά και της ζωής μας σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι σχολές μας ήταν κλειστές.

Ένας αγώνας γεμάτος κινητοποιήσεις, συζητήσεις, συνελεύσεις σε κλειστές και ανοιχτές σχολές. Καταφέραμε οι αγωνίες μας και οι διεκδικήσεις μας να ακουστούν! Καταφέραμε με την επιμονή μας να συναντηθούμε με αρμόδιους για να καταθέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας όπως να μην ισχύσει ο νόμος της κυβέρνησης για τις επαγγελματικές σχολές για τους ήδη φοιτούντες.

Η τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήσαμε ήταν στις 2 Ιούνη με τον γ.γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Βούτσινο ο οποίος μας έδωσε προφορική δέσμευση ότι οι ήδη φοιτούντες θα αποφοιτήσουμε με το καθεστώς που εισαχθήκαμε στις σχολές, δηλαδή λαμβάνοντας πτυχίο με επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 4,  χωρίς να χρειάζεται να δώσουμε εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ.

Ακόμη και σήμερα η ανασφάλεια για το μέλλον μας γιγαντώνεται, καθώς αποφασίστηκε τελικά, παρά τις δεσμεύσεις του γ.γ. κ.Βούτσινου, να μην δώσουμε εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ, όμως θα αποφοιτήσουμε με επαγγελματικά δικαιώματα με βάση τον νέο νόμο, δηλαδή επιπέδου 3. Ο κ. Βούτσινος μάλιστα στη συνάντηση μας είπε ότι όταν ψηφίζεται ένας νέος νόμος γίνονται και κάποια λάθη, αλλά τελικά δεν πρόκειται για λάθη αλλά για μια έκφανση της πολιτικής τους που θέλουν ευέλικτους, φθηνούς και ανειδίκευτους εργαζόμενους!

Η απόφαση που πήρε η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν θα περάσει!

Με βάση το νέο νόμο (ν.4763/2020) κατατασσόμαστε σε ένα πλαίσιο προσόντων με ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα, ουσιαστικά με μια απλή βεβαίωση σπουδών. Γνωρίζουμε ότι χρόνια τώρα οι σχολές μας υποβαθμίζονται αφού ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά ελλείψεις π.χ. υλικοτεχνικού εξοπλισμού κ.λπ.! Όμως, ενώ γνωρίζαμε ότι με τα επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 4 είχαμε τη δυνατότητα μετά το τέλος των σπουδών και της πρακτικής άσκησης να εργαστούμε ως βοηθοί στις ειδικότητές μας και μετά από ένα χρονικό διάστημα να πάρουμε την πρώτη μας άδεια, τώρα αυτό ανατρέπεται και συνολικά ο προγραμματισμός στη ζωή μας!

Δηλώνουμε εξοργισμένοι, αλλά πιο έτοιμοι από ποτέ να διεκδικήσουμε τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει! Είμαστε νέοι και νέες που έχουμε όνειρα για τη ζωή,  που θέλουμε να ζήσουμε με δικαιώματα, να έχουμε σταθερή εργασία και μια αξιοπρεπή ζωή.

Ισχυρίζονται πως πρόκειται για την αναβάθμιση των σχολών. Χρειαζόμαστε πραγματική αναβάθμιση! Όχι αναβάθμιση στην εξαπάτηση και στο ψέμα!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟ!!!!

Καλούμε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23 Ιούλη στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα να στηρίξουν την παράσταση διαμαρτυρίας και να πάρουν ανάλογες δράσεις.

Καλούμε να στηρίξει την παράσταση διαμαρτυρίας μας ο πολύτιμος συνοδοιπόρος σε όλον αυτόν τον αγώνα, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής.

Η υπονόμευση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων δεν θα περάσει! Κάτι που η κυβέρνηση μάλλον αδυνατεί να καταλάβει είναι ότι η επιμονή μας είναι τόσο μεγάλη που αυτός ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!

Share.

Comments are closed.