Επιστολή συμπαράστασης από το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου στον αγώνα των εργατών της Λάρκο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, όλοι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του τύπου και του χαρτιού, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε στον δύσκολο αγώνα σας. Με οργάνωση και συντονισμό αυτός ο αγώνας μόνο οφέλη θα δώσει, τόσο στην περιοχή, όσο και συνολικά στην εργατική τάξη και στον λαό.

Έχουμε και στον δικό μας κλάδο την ίδια πικρή εμπειρία, δεν υπάρχει πιο κρύο πιάτο από το πιάτο του εργάτη, που δεν θα το γευτεί ποτέ ξανά μαζί με την οικογένεια του, επειδή σκοτώθηκε στην δουλειά του.

Οι επαγγελματικές ασθένειες, τα σακατέματα ή οι θάνατοι-“δολοφονίες” εργατών είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας, της εντατικοποίησης της δουλειάς και της απαξίωσης της μισθωτής εργασίας από κυβερνήσεις κι εργοδότες. Δεν οφείλονται, ούτε σε “λανθασμένη κουλτούρα των εργαζομένων”, ούτε σε “κακιά στιγμή”, όπως εσκεμμένα λένε οι Καπιταλιστές και όλοι οι υπηρέτες τους. Κυβερνήσεις κι εργοδότες, μαζί με τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, σπέρνουν συνειδητά την μοιρολατρεία, για να ριζωθεί μέσα μας η ηττοπάθεια και για να συνεχίσουν, νά’χουν κέρδη αυτοί οι λίγοι, που μας εκμεταλλεύονται.

Όλος ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, το παραγόμενο σιδηρομετάλλευμα, η ίδια η ΛΑΡΚΟ, αποτελούν δημόσια-Λαϊκή Περιουσία. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου με την βοήθεια όλων των κυβερνήσεων θα χυμήξουν να το κάνουν τσιφλίκι τους τα ντόπια και τα ξένα όρνια της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με μιά και μόνο προϋπόθεση: Να αλλάξει ο σκοπός. Να πάψει το κίνητρο της παραγωγής νά’ναι το καπιταλιστικό κέρδος. Κίνητρο και σκοπός πρέπει να γίνουν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού, των εργαζομένων και της κοινωνίας. Για να συμβεί αυτό πρέπει ν’αλλάξει η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, να γίνουν ιδιοκτησία του λαού, των εργαζομένων, όλης της κοινωνίας. Ολόκληρη η παραγωγή να οργανώνεται με βάση τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και όχι με βάση την αγορά. Αυτό είναι το μέλλον μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας, όπου ο εργαζόμενος θα απολαμβάνει τους κόπους της δουλειάς του, όπου δεν θα υπάρχουν κουφάρια και απαξιωμένα εργοστάσια.

Συνάδελφοι στη ΛΑΡΚΟ χαιρετίζουμε τον αγώνα σας κι απαιτούμε μαζί σας:

Να σταματήσουν όλα τα σχέδια τριχοτόμησης-ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου, να ενισχυθεί άμεσα η ΛΑΡΚΟ από το Κράτος, ώστε να δημιουργηθεί μονάδα κατασκευής ανοξείδωτου χάλυβα κι έτσι η ΛΑΡΚΟ να γίνει ανταγωνιστική προς κάθε ντόπιο ή ξένο ιδιωτικό μονοπώλιο, για να ωφεληθεί αποκλειστικά ο λαός, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα υγείας και ασφάλειας και να προστατευτεί η ζωή των εργατών, που παράγουν κάθε κοινωνικό πλούτο, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, να καταργηθεί το σύγχρονο δουλεμπόριο, να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις και η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με δικαιώματα.

Τίποτα δεν χαρίζεται στην τάξη μας, όλα με αγώνες έχουν κατακτηθεί.

Στέγη, τροφή, μόρφωση, υγεία, εργασία, ανάπαυση, πρόνοια, συντάξεις.

Περισσότερα

ΕΛΕΠΑ -Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών: Δελτίο Τύπου για την έξωση στη Πετρουπολη

Είναι ντροπή! Ούτε 20 μέρες δεν πέρασαν από την προηγούμενη απόπειρα έξωσης της οικογένειας από...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την άθλια επιχείρηση έξωσης ηλικιωμένης, με σοβαρά προβλήματα υγείας,...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα όπως ανακοίνωσε το Ε.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ και επιβεβαιώθηκε από την ΟΜΕ,...