Επιστολή οικογενειών εργαζομένων ΧΙΛΤΟΝ

0

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 ενημερωθήκαμε απο την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΧΙΛΤΟΝ Αθηνών , Ιονική Επιχειρήσεις και ξενοδοχεία Α.Ε, ότι το ξενοδοχείο διακόπτει την λειτουργία του στις 31 Ιανουαρίου για 3 χρόνια .

Όλο το προηγούμενο διάστημα , εμείς οι εργαζόμενοι ζητούσαμε επίμονα απο την εταιρεία να μας ενημερώσει για το σχεδιασμό της σε σχέση με το κλείσιμο του ξενοδοχείου και κυρίως για ότι αφορά την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος μας κατά την διάρκεια της ανακαίνισης καθώς και στην επαναλειτουργεία του συγκροτήματος με την νέα του μορφή .

Όλοι εμείς , για δεκαετίες  δώσαμε την ψυχή μας , θυσιάσαμε την ξεκούραση και τον πολύτιμο χρόνο με τις οικογένειες και τα παιδιά μας , σφίγγοντας  τα δόντια  για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του τεράστιου όγκου δουλειάς , διατηρώντας τη φήμη και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που αναλογούν σε ένα εμβληματικό ξενοδοχείο με μεγάλη ιστορία .

Δυστυχώς σήμερα αισθανόμαστε εξαπατημένοι καθώς η εταιρεία επέλεξε ουσιαστικά να μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων αφού κυριολεκτικά μια ανάσα πριν το κλείσιμο , μας δόθηκαν με την μορφή τελεσιγράφου 2 επιλογές  «οικειοθελούς» αποχώρησης οι οποίες έχουν ως κοινή συνισταμένη την οριστική μας απόλυση .

Σας μεταφέρουμε την φωνή των παιδιών μας και την απόγνωση των οικογενειών μας που καλούνται να επιβιώσουν σε μια περίοδο εξοντωτικής ακρίβειας και εργασιακής ζούγκλας . Ζητάμε από την εταιρεία  να κρατήσει τις υποτιθέμενες πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις όπως αναφέρεται στα Δελτία Τύπου που προωθεί στα ΜΜΕ και να τεθούν οι εργαζόμενοι σε  καθεστώς διαθεσιμότητας ,με διασφαλισμένες τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους,  ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση χωρίς βλαπτικές μεταβολές στις υπάρχουσες σχέσεις εργασίας .

Ζητάμε από όλα τα ΜΜΕ να επιδείξουν υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία γιατί αν αύριο πεινάσουν τα παιδιά μας θα έχουν και αυτά μερίδιο ευθύνης . Θέλουμε να ακουστεί η αλήθεια όπως βγαίνει από τα στόματα αυτών που μέσα σε μια στιγμή είδαν να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια τους . Στηρίξτε τον αγώνα μας δημοσιοποιώντας και την πλευρά των εργαζομένων  , όχι μόνο τις παραπλανητικές και αναληθείς θέσεις της εταιρείας . Σας ζητάμε να τιμήσετε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας όλων των απόψεων υπηρετώντας την αλήθεια , αυτό μας αρκεί .

Η πραγματικότητα είναι ότι μας οδηγούν στην μακροχρόνια ανεργία , την ίδια ώρα που η εταιρεία ωφελείται  από την κρατική χρηματοδότηση με πακτωλούς εκατοντάδων εκατομμυρίων  που βγαίνουν από το υστέρημα του λαού. Χτίζουν  με δημόσιο χρήμα ιδιωτικές πολυτελείς κατοικίες , καταστήματα , εστιατόρια και spa. Μας πετάνε στον δρόμο γιατί στόχος είναι να εκμεταλλευτούν στο μέλλον κάθε ευέλικτη μορφή εργασίας και κάθε αντεργατικό νομοθέτημα που ψήφισαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια . Επιδιώκουν την εκκαθάριση του υφιστάμενου προσωπικού γιατί θέλουν σκλάβους στην δούλεψη τους και όχι εργαζόμενους με συγκροτημένα εργατικά  δικαιώματα , σταθερό μισθό , σταθερό ωράριο και μόνιμη εργασία .

Ακούστε τις φωνές των παιδιών μας γιατί αυτά είναι το μέλλον , δώστε μας την δυνατότητα να τα μεγαλώσουμε και να ζήσουμε όλοι με αξιοπρέπεια .  

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΙΛΤΟΝ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.