Κυριακή, Αύγουστος 18

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στους εργάτες γης στη Ν. Μανωλάδα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

image_pdfimage_print

Τους μετανάστες εργάτες γης στην Ν. Μανωλάδα επισκέφτηκε την Κυριακή 30 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και τόνισαν την αναγκαιότητα του οργανωμένου αγώνα των εργατών γης για τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων στα οξυμένα προβλήματά τους.

Επισήμαναν τις τεράστιες ευθύνες των εργοδοτών, της πρεσβείας της χώρας τους, αλλά κυρίως της κυβέρνησης, που στην ουσία είπε ψέματα στους μετανάστες μην κάνοντας το παραμικρό για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσής τους. Παράλληλα, ακόμα και η έκτακτη οικονομική βοήθεια που υποσχέθηκε η υπουργός Εργασίας σε αυτούς που έχασαν τα πάντα στην πυρκαγιά του καταυλισμού τους (χρήματα, προσωπικά έγγραφα κλπ) το περασμένο καλοκαίρι, δεν έχει δοθεί επιτείνοντας την κοροϊδία που υφίστανται οι εργάτες γης.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ έκανε γνωστό πως η καλύτερη απάντηση στην απαράδεκτη τακτική κυβέρνησης – μεγαλοεργοδοσίας είναι η οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους σε κοινή κατεύθυνση με τους Έλληνες εργαζόμενους. Για το σκοπό αυτό ετοιμάζεται κινητοποίηση στις αρχές Γενάρη στα υπουργεία Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής με την παρουσία εργατών γης από την Ν. Μανωλάδα.

Τέλος, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ευχήθηκαν στους μετανάστες εργάτες καλή αγωνιστική χρονιά προσφέροντάς τους τρόφιμα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Φωτογραφίες διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157705213650944

Comments are closed.