Επιχειρησιακά Σωματεία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Εύβοιας: Κοινή ανακοίνωση για Κλαδική ΣΣΕ

ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την διαμόρφωση και υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στην Εύβοια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, HQF- -ΜΙΜΙΚΟΣ, ΑΓΡΟΖΩΗ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Κοινή διαπίστωση που επιβεβαιώθηκε στη σύσκεψη ήταν οι πενιχροί μισθοί που μαζί με την τεράστια ακρίβεια, τους φόρους κτλ δεν μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας. Με αυτούς τους μισθούς καλούμαστε, όχι μόνο να επιβιώσουμε αλλά και να ανταποκριθούμε σε κάθε μας ανάγκη όπως πχ λόγω της διαλυτικής κατάστασης στο σύστημα υγείας, να αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας που προκύπτουν από τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που είναι αποτυπωμένες στα κορμιά μας (τενοντίτιδες, μυοσκελετικά, προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες, από την ορθοστασία, τα βάρη κτλ).

Η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΚΣΣΕ) που διαμορφώσαμε δεν θα μας κάνει πλούσιους αλλά θα είναι μια “ανάσα” για να τα βγάλουμε πέρα εμείς και οι οικογένειές μας.

Διεκδικούμε κατώτερο μισθό 1000€ και κατώτερο ημερομίσθιο 38,46€, που να αυξάνονται 10% κάθε τρία χρόνια, δηλαδή πχ ένας εργαζόμενος που δουλεύει 18 χρόνια να παίρνει 1.600€ μεικτά.

Αυτά τα ποσά να προσαυξάνονται με 10% επίδομα γάμου, 5% για κάθε παιδί, 10% λόγω ανθυγιεινής εργασίας, 10% για όσους δουλεύουν βάρδιες και 15% για τους συναδέλφους με ειδικότητα-πτυχίο.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε προγραμματισμός δράσης για να πετύχουμε την υπογραφή της ΚΣΣΕ!

Να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους στην Εύβοια που εργάζονται σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Να τους μεταφέρουμε την εμπειρία από νικηφόρους αγώνες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν δώσει συνάδελφοι σε άλλους χώρους δουλειάς στον κλάδο ή σε άλλους κλάδους.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων μας
θα καταθέσει στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας την πρόταση της ΚΣΣΕ ζητώντας συνάντηση.

Να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και να ζητήσουμε τη στήριξή της για την υπογραφή της ΚΣΣΕ (πανό, ανακοινώσεις, επιστολές στήριξης σε φορείς, Δήμους, Περιφέρεια, βουλευτές κτλ).

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, όλα τα σωματεία μας διεκδικούμε την υπογραφή της ΚΣΣΕ συμμετέχοντας με κοινό πανό στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία δικαστηρίων στις 12:00.

Ο συντονισμός της δράσης για την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν εμποδίζει την αυτοτελή δράση κάθε σωματείου για άλλα ιδιαίτερα προβλήματα που ούτως ή άλλως υπάρχουν στους χώρους δουλειάς της πτηνοτροφίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HELLENIC QUALITY FOODS (ΜΙΜΙΚΟΣ) ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΖΩΗΣ ΑΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝ/ΝΕΣ ΠΤ/ΚΕΣ ΕΠ/ΣΕΙΣ Δ.ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, ΣΚΑΛ. ΜΑΖ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά