Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΙΓΜΕ : Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων που εργάζονται τώρα στο ΙΓΜΕ

0
image_pdfimage_print

Συνάδελφοι,

Έπειτα από το φιάσκο της συνάντησης με τον Σκρέκα και την αποκάλυψη των όσων ειπώθηκαν σε αυτή από τον εκπρόσωπο του ΕΑΜ, η πλειοψηφία του Συνδικάτου (βλ. ΚΕΣΙ), έχει βαλθεί να αποδείξει στα αφεντικά της, πόσο υπάκουη και συνεργάσιμη είναι. Με μπροστάρη τον πρόεδρό της, έκανε σήμερα πολλά βήματα στην ηθική και συνδικαλιστική κατηφόρα που έχουν παρασυρθεί εδώ και δύο χρόνια.

Αφού ως παράταξη, θέσαμε για πολλοστή φορά το θέμα συνάδελφου που κινδυνεύει με πειθαρχικό και απόλυση λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ο πρόεδρος της ΚΕΣΙ με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους εκπροσώπους του ΕΑΜ και με περισσό συνδικαλιστικό θράσος ανέφερε:-έπρεπε να είχε απολυθεί από χρόνια….

Πρώτη φορά στα χρονικά του Συνδικαλιστικού κινήματος, ένα πρόεδρος Συνδικάτου παίρνει θέση, ως μη οφείλει, προέδρου διοικητικού δικαστηρίου και αποφασίζει για την απόλυση εργαζομένου.Προσπαθεί να απολύσει συνάδελφό του, για να «ησυχάσει» η διοίκηση και παρά-υπηρεσιακοί παράγοντες που ενοχλούνται από την παρουσία και την βαριά ασθένεια της.

Ξεχνώντας φυσικά ότι η υποστήριξη της συναδέλφου τον Νοέμβρη που προσπάθησαν να την σοκάρουν στέλνοντας την στο πειθαρχικό, ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Συνδικάτου! Δεν σέβεται ούτε την δική του απόφαση!Σε αυτή την ηθική κατηφόρα συντροφεύθηκε βέβαια επάξια και από τον γνωστό και μη εξαιρετέο εκλεγμένο Συνδικαλιστή προσωπάρχη Δ/ντή, που τόλμησε να πει: «εγώ την έσωσα»…(!) Ξεχνά φαίνεται την συναίνεσή του στο Υπηρεσιακό Σημείωμα που της έστειλε ο αναπληρωτής Γ.Δ.Εμείς και οι συνάδελφοι δεν την ξεχνούμε.

Θυμίζουμε για πολλοστή φορά στον πρόεδρο της ΚΕΣΙ τον θεσμικό του ρόλο. Είναι πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Του ΙΓΜΕ. Είναι εκλεγμένος και οφείλει να είναι ταγμένος να υπερασπίζεται του συναδέλφους. Τελεία.

Αν επιθυμεί κάποιος άλλον ρόλο ας παραιτηθεί. Και οι δύο στόχοι προσωπικοί και συνδικαλιστικοί δεν υλοποιούνται ταυτόχρονα. Εκτός ίσως αν θεωρείται από κάποιους  ότι ο συνδικαλιστικός ρόλος είναι απαραίτητος για την επίτευξη του προσωπικού-πολιτικού στόχου. Η ηγεσία της ΚΕΣΙ εκπροσωπεί συναδέλφους, δεν μπορεί να παίζει πολιτικά και προσωπικά παίγνια, δεν παίζουμε με το μέλλον των συναδέλφων και την πορεία του ιστορικού αυτού φορέα. Τελεία.

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για την σχέση ευφυΐας και μορφωτικού επιπέδου που έγιναν για μέλος της παράταξης, μπορούν να ερμηνευτούν και ως αποτέλεσμα της έλλειψης ψυχραιμίας για την αποκαθήλωση από τον αυτοκρατορικό θώκο της εξουσίας. Και ως τέτοιο το παραβλέπουμε για τελευταία φορά. Τελεία.

Η αντίληψη της ηγεσίας της ΚΕΣΙ περί δημοκρατίας ως άσκηση εξουσίας της πλειοψηφίας,ανενόχλητη και ανεμπόδιστη, με την έπαρση του νικητή έως τις επόμενεςεκλογές, είναι εξόχως αντιδημοκρατική. Ας κλείσουμετότε συνάδελφοι την Βουλή και ας μη κάνουμε ΔΣ. Οι πλειοψηφίες ας αποφασίζουν και ας κοινοποιούν στις μειοψηφείς τις αποφάσεις τους.

Αιδώς, ή για το πούμε και στην γλώσσα των μη ευφυών ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Το ότι δεν απολύθηκε ακόμη η συνάδελφός μας, οφείλεται στην δυναμική παρέμβαση της παράταξής μας που δεν επιτρέψαμε να συμβεί, βοηθώντας τη έμπρακτα, αφού συγκεντρώσαμε όλα σχετικά έγγραφα. Προειδοποιούμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την απολύσει, ακόμη και εάν αυτός έχει την ιδιότητα του συνδικαλιστή! Όποιος τολμήσει θα μας βρει μπροστά του!

Συνάδελφοι,

Η ΚΕΣΙ έχει παραδώσει τα κλειδιά του Συνδικάτου στην Διοίκηση. Ας ειπωθεί πια καθαρά το κοινό μυστικό όλων. Για αυτό το λόγο δεν θέλουν τον εκπρόσωπό μας και Αναπληρωτή Γραμματέα του συνδικάτου να είναι παρών στις συναλλαγές τους. Τους απαντάμε καθαρά πως δεν θα το επιτρέψουμε, γιατί οι εργαζόμενοι θέλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες που κάποιοι παζαρεύουν το μέλλον τους. Η ηγεσία της ΚΕΣΙ δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά για τα δικά τους, στενά, συντεχνιακά συμφέροντα που πολλές φορές συμπίπτουν, αν δεν ταυτίζονται εντελώς με αυτά της Διοίκησης (των αφεντικών τους).

Το ΕΑΜ σταθερά καταπολεμά και ξεσκεπάζει αυτή την τακτική, γι’ αυτό και δέχεται τα πυρά και τις κατηγορίες. Οι αγώνες του και τα επιτεύγματά του ενοχλούν! Τρομάζουν από την πρόσφατη επικράτηση του ΑΝΑΣΑ και παραποιούν τις απόψεις μας για την ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ. Για την συγκέντρωση Συνδικάτου με τους συμβασιούχους που πιέζουμε ως παράταξη, ώστε να ενημερωθούν και από το Συνδικάτο εκτός από την διοίκηση, ούτε λέξη. Τους εκφράζει φαίνεται η προηγούμενη συνάντηση διοίκησης-συμβασιούχων συναδέλφων. Θα την κάνουν ίσως μαζί τον σύμμαχο τους τον ΓΔ πριν τις εκλογές τον Σεπτέμβριο για να μαζέψουν τα ψηφαλάκια τους.

Όσο για κάποιο εξαίρετο και νομομαθή συνάδελφο, που μας «ενημέρωσε» με τις νομοταγείς παρατηρήσεις, του απαντάμε: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Αυτών που αγωνίζονται και παλεύουν σε όποιες συνθήκες και να κερδίζουν την ζωή τους! Ας μην ξεχνά πως το σύνολο σχεδόν των μονίμων του ΙΓΜΕ, μονιμοποιήθηκε, έπειτα από συνδικαλιστικό αγώνα και πίεση του Συνδικάτου!

Οι νόμοι είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και αλλάζουν όταν οι λαοί αποφασίζουν. Οι εκπρόσωποι του λαού  νομοθετούν, αν δεν αυτό είναι γνωστό στην ηγεσία της ΚΕΣΙ.

Και για το γελοίον του πράγματος, σχετικά με την οικονομική Στήριξη Προγράμματος Καλοκαιρινής Απασχόλησης τέκνων των εργαζομένων στην ΕΑΓΜΕ.

Στην χρηματοδότηση από το ταμείο του Συνδικάτου φυσικά ψηφίσαμε θετικά, να επισημάνουμε όμως ότι:

Mόνοι τους διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν στο να το βλέπει η διοίκηση θετικά, αλλά να πληρώσει τα έξοδα το Συνδικάτο… Την επόμενη φορά εικάζουμε πως θα πετύχουν και «αύξηση στους μισθούς», αρκεί το Συνδικάτο να καλύψει την δαπάνη…(!). Είναι μια θεαματική «νίκη» της διοίκησης, απέναντι στις διεκδικήσεις του προεδρείου του Συνδικάτου…

Εμείς πιστοί στον καθήκον μας, συνεχίζουμε, απαιτούμε και θα πετύχουμε με όλους τους συναδέλφους:

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΩΣ ΕΙΧΕ,

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΓΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Share.

Comments are closed.