Τρίτη, 26 Μαΐου

Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΙΓΜΕ: Μια επιβεβλημένη απάντηση στην “email-ανακοίνωση” της ΚΕΣΙ

image_pdfimage_print

ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ «email-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» ΤΗΣ ΚΕΣΙ

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ερωτήματα, θέματα ή και καταγγελίες της παράταξης μας η κεσι αρκείται να τις σχολιάζει σε email με σχόλια του τύπου «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε….».

Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική όχι γιατί αποτελεί μια απαράδεκτη αντιδημοκρατική αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του συνδικάτου σε ότι αφορά τα δικαιώματα της μειοψηφίας, ούτε για το άκρως υποτιμητικό ύφος, αλλά κυρίως γιατί με τις ανακοινώσεις – email προσπαθεί να υποβαθμίσει την σοβαρότητα των απόψεων μας και το κυριότερο να καλύψει τις ευθύνες της Διοίκησης.

Σε μια δύσκολη περίοδο, που λόγω της πανδημίας δεν είναι εύκολη η μαζική συνδικαλιστική δράση, η κεσι, με πρόσχημα τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης, αρνείται να συγκαλέσει τα όργανα του Συνδικάτου (ακόμη και την ολιγομελή Εκτελ. Γραμματεία), ούτε ακόμη και με τηλεφωνική ανοικτή ακρόαση βάζοντας στον γύψο και στην μουγκαμάρα το Συνδικάτο.

Ούτε στις χειρότερες περιόδους από άποψη εργασιακών προβλημάτων και συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων, δεν είχαμε από πλειοψηφούσες παρατάξεις τέτοιου είδους συνδικαλιστική πρακτική έπαρσης και αλαζονείας.

Όπως θα έλεγε και ο λαός μας «οι κεσίδες παρα-καβάλησαν το καλάμι»!

Όποτε λοιπόν η κεσι ζορίζεται και πρέπει να κάνει πλάτες στην εργοδοσία, τότε ανακαλύπτει ανευθυνότητες είτε στο Μπάτη είτε παλιότερα στον Σμυρνιώτη και σίγουρα στο ΕΑΜ που δεν κάθεται

«ήρεμο και άπραγο» αλλά συνέχεια παρεμβαίνει και δεν αφήνει να περάσει απαρατήρητη καμία αυθαιρεσία της Διοίκησης.

Με την τελευταία όμως ανακοίνωση-email, η κεσι με την αναφορά της στο ΕΑΜ ότι «οι συνήθεις πρακτικές και τακτικές της παραπληροφόρησης και αυθαίρετης ερμηνείας….συνιστούν από άκρως επικίνδυνη έως εγκληματική ενέργεια», ξεπέρασε τον εαυτό της, αφού «αναβάθμισε» την αντιπαράθεση της δικής της «ανευνο-υπευθυνότητας» για να καλύψει την συνδικαλιστική συνειδητή ανυπαρξία της.

Παραπάει όμως «κεσο-συνάδελφοι», γιατί αντί απαντήσεων στα θέματα που θέτουμε (που σε πολλές περιπτώσεις μας τα καταγγέλλουν συνάδελφοι) και εύλογα απασχολούν όλους μας, καταφεύγετε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που σας εκθέτουν.

Οι Διοικήσεις καμαρώνουν για την χυδαιότητα σας και να την αξιοποιούν, αλλά στην συνείδηση των συναδέλφων καταγράφεστε όχι απλά σαν μια φιλικυβερνητική-εργοδοτική παράταξη (συνοθύλευμα), αλλά σαν η πλέον ενδοτική και αδύναμη.

 Εγκληματική είναι η δική σας στάση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο στο χώρο του ΙΓΜΕ, αλλά και συνολικότερα αφού δεν βγάζετε άχνα που η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορονοϊό κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση με την κατάπτυστη πράξη ΠΝΠ που μειώνει 50% τους μισθούς, απελευθερώνει τις μετακινήσεις εργαζόμενων εντός μιας επιχείρησης χωρίς καν τα δικαιώματα των συλλογικών τους συμβάσεων και επαναφέρει την πολιτική επιστράτευση των απεργών. Δεν λέτε κουβέντα ως πλειοψηφία στο Συνδικάτο για το πογκρόμ απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, την συνέχιση λειτουργίας βιομηχανίας και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων χωρίς τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας (εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει κορονοϊός!), για το 800ρικο των υπό «αναστολή» απολυμένων με το οποίο πρέπει να ζήσουν οικογένειες για 45 μέρες.

Και πολύ φοβόμαστε ότι δεν πρόκειται να πείτε κουβέντα και για τις περικοπές μισθών (ίσως και συντάξεων) που «απέκλεισε» ο κ. Σταϊκούρας προς το «παρόν».

Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε:

  • Τι ενέργειες κάνατε μέχρι τώρα για να προστατέψετε την συνάδελφο μας και μέλους του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας, που την μετακίνησαν άγαρμπα η ομάδα εργασίας προϊσταμένων από θέση ΠΕ σε ΔΕ;
  • Για πιο λόγο συναινέσατε (και μάλιστα χωρίς να μας ενημερώσετε), οι 3 καθαρίστριες, να απολυθούν από την ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕΟΧ και να προσληφθούν σε μια από τις χειρότερες ελαστικές σχέσεις εργασίας «Τίτλοι κτήσης», ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να γίνει η σχέση εργασίας τους ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ που κατά τα άλλα ήθελε και ο ΓΔ;
  • Γιατί δεν λέτε κουβέντα για την επιστροφή των ληστευμένων μισθών μας του 25% στην περίοδο 2013-2018 που και τότε συγκυβερνούσε η ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ «ακούγεται» ότι τα έφαγε ο κορονοϊός; 
  • Θα συνεχίσετε να βολεύεστε με το έκτρωμα του ΕΑΓΜΕπου έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα κάνουμε για την επανίδρυση του ΙΓΜΕ; Το ξεχάσαμε;

Αντί να απαντήσετε στα ερωτήματα και τα θέματα που θέσαμε για τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, θρασύτατα μας αποκαλείτε «εγκληματίες» επειδή τα θέσαμε δημοσίως και «διαταράξαμε» την «ασυλία» των διευθυντών και προϊσταμένων και ενδεχομένως αυτό τους να τάραξε και τους ίδιους από την συνωμοσία της σιωπής που προσπαθούν να επιβάλλουν! Για την ταμπακιέρα όμως ούτε λόγος!

Δυστυχώς συνάδελφοι οι κεσίδες όχι μόνο δεν θέλουν την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, αλλά προσπαθούν τα ορθώσουν «τοίχο» προστασίας της Διοίκησης, του ΥΠΕΝ, της Κυβέρνησης για την κοροϊδία και εμπαιγμό για τα θέματα που μας απασχολούν, που έχουν αποφασιστεί με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων.

Έτσι η ΚΕΣΙ δείχνει θρασύτατα και «απειλητικά» το πραγματικό της πρόσωπο που όχι μόνο κάνει γαργάρα τα δικαιώματα μας, αλλά με την σιωπή της ή τις ανακοινώσεις της, ουσιαστικά παίρνει το μέρος των εχθρών μας.

Ετοιμάζεται από την κυβέρνηση Αρμαγεδών για τα εργασιακά και μισθολογικά ζητήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας και αυτοί (της ΚΕΣΙ) ..πέρα βρέχουν. Εμείς θα επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα μας και θα τα θέτουμε   και απ ευθείας στον ΓΔ της ΕΑΓΜΕ (αφού η ΚΕΣΙ δεν τα συζητάει πλέον καν στο ΔΣ του Συνδικάτου), όσο και αν προσπαθούν οι κεσίδες να τον βγάλουν από την «δύσκολη» θέση, πιστεύοντας πως αφελέστατα ότι θα μας κάνει την χάρη σε κάποια από αυτά.

Τέρμα πια οι αυταπάτες και ο εμπαιγμός! Η παράταξη μας ΕΑΜ-ΙΓΜΕ θα παλέψει και θα συνεχίσει την διεκδίκηση τους, έστω κι αν εσείς πήγατε στην απέναντι πλευρά.

Συνάδελφοι, σας καλούμε σε Αγωνιστική Επιφυλακή!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

Μένουμε σπίτι και δεν χειροκροτούμε υποκριτικά γιατρούς και νοσηλευτές όπως προτείνουν κάποιοι από αυτούς, που όμως ήταν οι ίδιοι προ κορονοϊού τους έβριζαν και τους τσάκιζαν στο ξύλο και στα χημικά όταν διαμαρτυρόντουσαν για τα ΣΔΙΤ και απαιτούσαν πρόσληψη προσωπικού και Δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά στεκόμαστε ενεργά στο πλευρό τους στηρίζοντας τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ!!!!

Προσέχουμε, τηρούμε τα μέτρα, για να μείνουμε υγιείς και δυνατοί, αλλά δεν σωπαίνουμε. Φωνάζουμε, Ζητάμε, Διεκδικούμε, Απαιτούμε τα δικαιώματα μας!

Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας για να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα!

Στείλτε μας τις καταγγελίες σας και εμείς θα τις προωθήσουμε όπως πρέπει και εκεί που πρέπει!

ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΤΑ:

ΤΟ ΙΓΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!

Comments are closed.