Πέμπτη, 6 Αυγούστου

Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΙΓΜΕ : Η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ….

image_pdfimage_print

Η νέα Κυβέρνηση της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας όπως ήταν φυσικό, παραλαμβάνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – προθύμων, έπιασε αμέσως δουλειά για να υλοποιήσει όλες τις αντιλαϊκές εξαγγελίες της. Η «απελθούσα» κυβέρνηση υπερηφανευόμενη για την συνεπή υλοποίηση όλων σχεδόν των μνημονιακών προαπαιτούμενων, με τις λιγότερες δυνατόν αγωνιστικές αντιδράσεις «παρέδωσε» με «καμάρι» στη νέα Κυβέρνηση, όλες τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις προς εταίρους και ΝΑΤΟ προκειμένου να τις εφαρμόσει και να τις εμπλουτίσει με ακόμη πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις που απαιτεί ο ΣΕΒ.

 Στα πλαίσια αυτά διέλυσε το ΙΓΜΕ ως ερευνητικό Ινστιτούτο και το παρέδωσε υπό την επωνυμία «ε α γ μ ε», ως μια Δημόσια υπηρεσία που θα “παρέχει” γενικά υπηρεσίες σε κράτος και ιδιώτες με γνώμονα το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων. Έτσι δημιούργησε έναν φορέα με αντικρουόμενες αρμοδιότητες που στην ουσία θα μοιράζει κονδύλια και δεδομένα στην αγορά, που δεν θα έχει τη δυνατότητα να επιτελέσει αυτοδύναμα κανένα ερευνητικό έργο, αφού μείωσε τις οργανικές θέσεις από 1000 σε 220, (σήμερα υπηρετούν 180 εργαζόμενοι με μέσο όρο ηλικίας τα 58 χρόνια),  «καθαρό»  από εργασιακά δικαιώματα που στην ουσία επιχειρεί να φάει μέσω εκκαθαριστή 3,5 εκατομμύρια ευρώ παρανόμως παρακρατηθέντα κλεμμένα χρήματα σύμφωνα με τελεσίδικές δικαστικές αποφάσεις.

Την Παρασκευή πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συνδικάτου σε ένα πολιτικό και συνδικαλιστικό κλίμα. 

Η παράταξη του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ως πρωταρχικό στόχο έχει θέσει την επανασύσταση του ΙΓΜΕ ως ερευνητικού  Ινστιτούτου προκειμένου να παίξει τον ουσιαστικό ρόλο του στην γεωλογική και μεταλλευτική έρευνα προς όφελος του λαού.

Με βάση τη πρόταση μας στην Τακτική ΓΣ, στις προγραμματικές δεσμεύσεις του Συνδικάτου περιελήφθη η δημιουργία Επιτροπή Σωτηρίας του ΙΓΜΕ με τη συγκρότηση μετώπου από επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς ενάντια στο νόμο του εαγμε με στόχο την επανασύσταση του Ινστιτούτου.

Στον αγώνα αυτό πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι συμβασιούχοι δεδομένου ότι σε ένα μεγάλο βαθμό για να υλοποιηθεί το ερευνητικό έργο του ΙΓΜΕ η συμβολή τους είναι καθοριστική.

Στα πλαίσια αυτά το Συνδικάτο από τώρα πρέπει να θέσει στόχο εκτός του διαγωνισμού για την ενίσχυση του ΙΓΜΕ να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη συνέχεια και λειτουργία των συμβασιούχων που όπως και παλαιότερα μπορούν να ενσωματωθούν στο προσωπικό του ΙΓΜΕ με μονιμότερη εργασιακή σχέση και με πλήρη δικαιώματα (πχ η αναγνώριση της εκτός ΙΓΜΕ προϋπηρεσίας σύμφωνα με τον ΚΚΠ).

Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στήριξε και ενθάρρυνε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους συμβασιούχους που εργάζονται στο ΙΓΜΕ με όλες τις μορφές συμβάσεων, να γίνουν μέλη του Συνδικάτου και να είναι υποψήφιοι σε όποια παράταξη οι ίδιοι επιθυμούν.

Δυστυχώς η παράταξη ΚΕΣΙ που θεωρητικά ενθαρρύνει την μαζικοποίηση του Συνδικάτου για μικροπαραταξιακούς λόγους αποθαρρύνει όσους συμβασιούχους να πλαισιώσουν άλλες παρατάξεις και εν προκειμένω το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τρομοκρατώντας τους και ασκώντας τους ψυχολογική πίεση.

Με αυτά τα μέσα οδήγησαν σε παραίτηση από το ψηφοδέλτιο μας, υποψήφιο, συμβασιούχο του ΟΑΕΔ (επικαλούμενος προσωπικούς λόγους !!!) χάρις στην ενεργή παρέμβαση του απερχόμενου Γ. Γραμματέα όσο και της εκπροσώπου της ΚΕΣΙ στην εφορευτική Επιτροπή.

Για μια ακόμη φορά η ΚΕΣΙ αποκαλύπτει την αντιδημοκρατική της αντίληψη και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί προς Διοίκηση και Υπουργείο προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τις φωνές αντίστασης και αγώνα. Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρεπτική τακτική τους προς τους νέους συναδέλφους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους παλιούς και νέους, με τον ψήφο τους στο  ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, να μας δώσουν τη συνδικαλιστική δύναμη που απαιτείται προκειμένου το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, στις νέες δύσκολές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε σαν εργαζόμενοι και Ινστιτούτο, να παίξει ουσιαστικά το ρόλο του μη διστάζοντας να δυσαρεστήσει κυβερνήσεις, διοικήσεις και κάθε λογής παρατρεχάμενους.

Την επόμενη των εκλογών απαιτείται η κλιμάκωση του αγώνα για την επανασύσταση του ΙΓΜΕ  και στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον νέο Υπουργό ΠΕΝ, προκειμένου να παραθέσουμε τα αιτήματα μας και να βολιδοσκοπήσουμε τις προθέσεις του.

 

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται!

 

 

Comments are closed.