Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΙΓΜΕ : Εγκληματική αμέλεια και ασέβεια της διοίκησης ΕΑΓΜΕ προς συναδέλφους

0
image_pdfimage_print

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΑΓΜΕ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Η καταστροφική φωτιά όμως έφτασε χθες και στην γειτονιά μας, στην Βαρυμπόμπη και Ολυμπιακό Χωριό, όπου χθες βράδυ εκκενωθήκαν οι περιοχές και έκλεισε η λεωφόρος Κύμης.

Η ανησυχία πολλών συναδέλφων ήταν δικαιολογημένη και δεν ήξεραν αν σήμερα θα έπρεπε η όχι να παραστούν στην εργασία στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η διοίκηση και υπ παράγοντες από χθες βράδυ άφαντοι ή ακόμη πιο προκλητικά άφηναν να εννοηθεί για την «κανονική» λειτουργία σήμερα του ΙΓΜΕ με το πρόσχημα του μη ιντερνέτ, και φυσικά πολλοί συνάδελφοι «σύρθηκαν» στην εργασία, ρισκάροντας ακόμη και για την ζωή τους, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των μονίμων είναι τα 61 έτη.

Η θερμοκρασία σήμερα που θα φτάσει και τους 44 βαθμούς κελσίου και θα κρατήσει μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου όπως ανακοινώνει η ΕΜΥ.

Μάταια ο Κ. Κοντοδήμος ως μέλος της ΕΥΑΕ, προσπαθούσε να βρει μια άκρη με το Συνδικάτο και τους Υπ. Παράγοντες και ΤΕ που όλοι ένιπταν τας χείρας τους.

Τραγική περίπτωση η άποψη του Γεν. Γραμματέα του Συνδικάτου που θεωρεί ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να προσέλθουν στην εργασία, αφού το ρεύμα αποκαταστάθηκε και η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη, προκειμένου να φυλάσσεται το κτήριο από τους κλέφτες…..!

Σε συνάντηση τελικά που έγινε της ΕΥΑΕ και Συνδικάτο, οι αναπληρωτές Δ/ντες δήλωσαν αναρμόδιοι να δώσουν νομικά έστω και τηλεργασία, ενώ τους είπαν όπως και Γεν Γραμματέας του Συνδικάτου, ότι στο Ολυμπιακό Χωριό η ατμόσφαιρα είναι καθαρή και υγιεινή. Δηλ. να πάμε όλοι στην δουλειά να ..σωθούμε!

Αλήθεια δεν γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να προστατευόσουν την υγεία των συναδέλφων; Δεν γνωρίζουν την οδηγία που βγάζουν τα θεσμικά όργανα του κράτους για την προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του Λαού, όπως πχ το Εθνικό Αστεροσκοπείο που εξέδωσε σήμερα το πρωί στις 7:19 ώρα Ελλάδος, έκτακτη προειδοποίηση; (https://www.lifo.gr/now/greece/sos-apo-ethniko-asteroskopeio-meinete-spiti-me-ta-parathyra-ermitika-kleista)

Θεωρούμε προκλητική ΑΣΕΒΕΙΑ προς τους συναδέλφους όλων αυτών των κυβερνητικών παραγόντων συμπεριλαμβανομένου και το Γεν, Γραμματέα του Συνδικάτου, που ρίσκαραν την υγεία και τις ζωές των συναδέλφων για να μην «ενοχληθεί» η Διοίκηση. Μήπως επειδή ο πρωθυπουργός τους κάνει «καυτή» βόλτα στην γειτονιά μας..;;;

Τους θεωρούμε όλους επικίνδυνους και τους καλούμε να παραιτηθούν άμεσα από τους θεσμικούς τους ρόλους.

Βαρύτατες οι ευθύνες της Κυβέρνησης αν διατηρήσει αυτή την επικίνδυνη διοίκηση στην ΕΑΓΜΕ.

Συνάδελφοι σας καλούμε σε αγωνιστική επιφυλακή για να αντιδράσουμε οργανωμένα ενάντια σε όσους δεν σέβονται την υγεία και την ζωή μας και την χαρίζου στην βωμό της πολιτικής κυβερνητικής σκοπιμότητας.

Εσείς κ. Χατζηδάκη είστε ευχαριστημένος για την Διοίκηση που μας φέρατε; Εσείς κ. Σκρέκα που την διατηρείτε συμφωνείτε μαζί τους; Να την χαίρεστε, εμείς καθόλου, για αυτό θα σας καταγγέλλουμε την επικίνδυνη αυτή στα τους που έβαλε σήμερα σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, αρνούμενοι να πράξουν τον καθήκον τους.

Παρά του ότι κάτω από την πίεση των εργαζομένων «επέτρεψαν» τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν στις 12:00. Ελπίζουμε όσοι σήμερα δεν προσήλθαν στην δουλειά, ανησυχώντας για την υγεία τους από την αποπνικτική κατάσταση στην πρωτεύουσα,  να μην τους βγάλουν αδικαιολογήτως απόντες ή να τους υποχρεώσουν σε κανονική άδεια και ελπίζουμε επίσης η πλειοψηφία του Συνδικάτου να μην συναινέσει σε μια τέτοια φαυλότητα.

Η εγκληματική πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων για την διαχείριση των πυρκαγιών.

 Η «τρέχουσα» κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια δασοκτόνα πολιτική που εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν τα δάση ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτή η αντίληψη, που χαρακτηρίζει τα μέτρα και κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο ο ελληνικός λαός να μετράει καμένα δάση, αγροτικές εκτάσεις και σπίτια, χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Τα στοιχεία ομολογούν την κυβερνητική υποκρισία και τους κινδύνους

  • Από τα 17,7 εκατομμύρια ευρώ που συνολικά ζητούσαν τα δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, η κυβέρνηση πίστωσε μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Ελλάδα, πιο κάτω δηλαδή και από τα περσινά.
  • Το 14% του στόλου πυροσβεστικών οχημάτων είναι ακινητοποιημένο λόγω βλαβών.
  • Ο μέσος όρος φυσικής ηλικίας των πυροσβεστών είναι 45-50 χρόνων, εξουθενωμένοι από τις τεράστιες μετακινήσεις και τη συνεχή επιφυλακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Γεράνεια όρη μετακινήθηκαν πυροσβέστες ακόμα κι από πυροσβεστικές υπηρεσίες του Έβρου.
  • Οι συνέπειες της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής στην καθημερινότητα των πυροσβεστών αποτυπώνεται στις εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, στην διακοπή ακόμα και των αδειών ανατροφής τέκνου για μητέρες πυροσβέστες κατά την αντιπυρική περίοδο, στη μη χορήγηση προγραμματισμένων ημερήσιων αναπαύσεων, στο “ψαλίδισμα” προγραμματισμένων, κανονικών αδειών. Δίπλα σε αυτά, με τον νόμο 4662/2020, θεσμοθετείται η κατάργηση του αμετάθετου από τον τόπο συμφερόντων και το συνεχές ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, μέσα από έναν νέο, αντιδραστικό, άδικο και ρουσφετολογικό κανονισμό μεταθέσεων.
  • Στον προϋπολογισμό του 2019, οι σχετικές δαπάνες για τη μίσθωση εναέριων μέσων, από 17.000.000 ευρώ εκτοξεύτηκαν κλιμακωτά στα 40.800.000 ευρώ για το 2021, την ίδια στιγμή που για τη συντήρηση του συνόλου των 3.250 περίπου οχημάτων, δηλαδή την κινητήρια δύναμη του ΠΣ και βασικού πυροσβεστικού μέσου των επίγειων δυνάμεων, η αύξηση ανέρχεται μόνο σε 800.000 ευρώ, όταν η παλαιότητα του στόλου των οχημάτων πέραν της 10ετίας πλησιάζει το 80%!

 

Share.

Comments are closed.