Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Πασχόντων από Σκλήρυνση κατά πλάκας: Σύσκεψη για τα προβλήματα των ασθενών 28 Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε στις

 

Πανελλαδική δια ζώσης και διαδικτυακή σύσκεψη για τα προβλήματα των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Σάββατο 28 Μαρτίου στις 11:00 πμ.

 

Για όσους μπορούν, δια ζώσης στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ, Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος και μέσω zoom:

https://us02web.zoom.us/j/84393194350?pwd=mO5sx6cWTwfmbEUlkiiPahai8Hs7bD.1
Meeting ID: 843 9319 4350
Passcode: 271078

Στην σύσκεψη, οι εκλεγμένοι σύνεδροι της ΕΣΚ, μπροστά στο συνέδριο της ομοσπονδίας που θα γίνει την επόμενη ημέρα, θα παρουσιάσουν τις σκέψεις μας και θα διευκρινίσουν  πλευρές των θέσεών μας, οι οποίες σκοπός είναι να εμπλουτιστούν και με  δικές σας παρατηρήσεις.

Καλούμε ιδιαίτερα τους εκλεγμένους συνέδρους του συνεδρίου της ομοσπονδίας να συμμετάσχουν στην σύσκεψη με όποιο τρόπο μπορούν, αλλά και να επικοινωνήσουν μαζί μας, να ανταλλάξουμε σκέψεις,  να σταθούμε με θέση ευθύνης αυτή την δύσκολη περίοδο, που η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας γενικεύεται, ταυτόχρονα με την εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους που όλο και βαθαίνει. Η συμμετοχή της αστικής τάξης της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ και στα σχέδιά τους από τη Μαύρη θάλασσα και τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό κόλπο  μας εκθέτει σε ανείπωτους κινδύνους, όπως το να υποστούμε αντίποινα, λόγω των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα , αλλά και λόγω της παρουσίας μας στην περιοχή με την φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα , την ελληνική μονάδα patriot στην Σαουδική Αραβία και με  τα σχέδια που υπάρχουν να σταλούν  ελληνικές μονάδες στην Γάζα, αλλά και φρεγάτες για να ανοίξουν τα στενά του Ορμούζ.

Πληρώσαμε την κρίση και την ανάπτυξή τους που λεηλατεί τις οικογένειές μας. Η ακρίβεια αυξάνεται και κινδυνεύουμε κυριολεκτικά να γίνουμε παρανάλωμα για τις ανάγκες της πολεμικής οικονομίας, αλλά και να μπλέξουμε άμεσα να θυσιαστούν τα παιδιά μας με την εμπλοκή μας στο μακελειό. Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας, η ΠΟΑμΣΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) απομακρυσμένοι από τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πασχόντων σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία της ΕΣΑμεΑ, θέλει να μας αποκοιμίζει, να μας εγκλωβίζει στην λογική του «τίποτα δεν γίνεται», του «είμαστε ασθενείς, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά», λογική της αναξιοπρέπειας και του συμβιβασμού, με βασική αρχή το «εμείς να κοιτάξουμε τα δικά μας, αυτά δεν μας αφορούν».

Ως εδώ! Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, παρά τις δυσκολίες τους, με συλλογικούς αγώνες και όχι με το παρακαλετό, απέσπασαν κατακτήσεις, μαζί με τον λαό μας, με τους εργαζόμενους, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, την ΣΕΑΑΝ. Τα πράγματα θα ήταν σήμερα χειρότερα αν δεν υπήρχαν οι αγώνες που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα. Η  ΕΣΚ, μέσα από τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τους αγωνιστικούς λαϊκούς φορείς, τους μαχόμενους υγειονομικούς, έδωσε μάχες ενάντια στο σμπαράλιασμα και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενάντια στα μνημόνια χθες, τους νόμους που τα διατηρούν εν ισχύ σήμερα, ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο παλεύει για ένα ζωντανό, διεκδικητικό κίνημα , για τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει.

 

Περισσότερα

Σωματεία Καβάλας: 27 Μάρτη Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ...

Σωματεία Κυκλάδων: 28 Μάρτη Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με όλο τον λαό ξεσηκωμός

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με όλο τον λαό ξεσηκωμός! Απεμπλοκή τώρα από...