Έγινε η Παγκρήτια σύσκεψη όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων Κρήτης στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου, με την παρουσία των εκπροσώπων των ομοσπονδιών τον Πάλμο Παναγιώτη γενικό γραμματέας της ομοσπονδίας ΙΚΑ, τον Καρδαράκο Νίκο γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, και τον Γεωργακόπουλο Κυριάκο μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας ΟΑΕΕ.
Έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, πήραν τον λόγο και όλοι οι πρόεδροι των συνταξιουχικών σωματείων Κρήτης, έγινε ένας γόνιμος διάλογος για τα χρονίζοντα προβλήματα των συνταξιούχων, και όλοι μαζί συμφώνησαν, την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων .
Απαίτησαν να δοθούν πραγματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.
- Αυξήσεις στις συντάξεις στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών μας, θεσμοθέτηση καταβολής της απώλειας από τον τιμάριθμο στο σύνολο του και σε όλες τις συντάξεις .
- Την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης.
- Καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων σε όλους
- Υπολογισμός απονομής της σύνταξης στο μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας του συντάξιμου μισθού.
- Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
- Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία .
- Απόδοση της Εθνικής σύνταξης σε όλες τις συντάξεις .
- Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ,γιατρών δημόσιους οίκους ευγηρίας.
- Κοινωνικό τουρισμό για όλους .
- Προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
Και ότι έχει περικοπή , και το έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας σε όλη μας τη ζωή.
Από την σημερινή σύσκεψη πάρθηκε απόφαση να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στην Αθήνα όλα τα συνταξιουχικά σωματεία Κρήτης, την Παρασκευή 20/3/2026 και ώρα 12.00 στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία στο μέγαρο ΜΑΧΙΜΟΥ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων .

