Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου : Όλοι στην Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

image_pdfimage_print

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους νασυμμετέχουνστην 24ωρη απεργιακή συγκέντρωσηστην πλ. Ελευθερίας στις 10πμ, που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο οισυνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας.

Κόντρα στην επίθεση που κλιμακώνει για λογαριασμό του κεφαλαίου η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στο νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η «ανάπτυξη για όλους» δεν χωρά τους αγώνες των εργαζομένων.Αποδείχτηκε πως η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού μας να κινητοποιείται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Η κυβέρνηση έχει δόση το στίγμα της με την ένταση του αυταρχισμού, και μια σειρά αντεργατικών αντιλαϊκών νομοσχεδίων και δηλώσεων. Στους στόχους της έχουν τεθεί ως προτεραιότητες οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και η διατήρηση των ματωμένων πλεονασμάτων. Νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στο κεφάλαιο με νέα βάρη στο λαό, ταχύτερη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων με την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την προώθηση των πλειστηριασμών με βάση τα χρέη των «κόκκινων δανείων», μέχρι τέλους του 2019 προγραμματισμένες ηλεκτρονικά 6.500 πλειστηριασμοί.

Η επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα περνάει σε νέα φάση.

Οι προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να κινηθεί σταθερά στην υλοποίηση των κατευθύνσεων  της Ε.Ε-ΟΑΣΑ, αξιοποιώντας την «προίκα» που παρέλαβε από τον κατάπτυστο νόμο-λαιμητόμο  που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), που  έχει νομιμοποιήσει, αξιοποιήσει και εφαρμόσει όλες τις θανατηφόρες  μνημονιακές περικοπές. Στόχος η κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, υγείας η εμπορευματοποίηση της. Η εκμετάλλευση των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης για ιδιωτικές επενδύσεις ως ατμομηχανή της αιματοβαμμένης ανάπτυξης σε βάρος των λαϊκών αναγκών, στην προώθηση του συστήματος των «τριών πυλώνων» («εθνική» σύνταξη – επαγγελματικά ταμεία – ιδιωτική ασφάλιση).

Οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί από τις κυβερνήσεις αυτοδύναμες ή συμμαχικές, αλλά  και αυτές που ετοιμάζονται να γίνουν, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τους στόχους που θέτει η ΕΕ για τα ασφαλιστικά συστήματα από το 2012, ότι τα συνταξιοδοτικά συστήματα θα εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τους ίδιους τους ασφαλισμένους: Από τις εισφορές που δίνουν, τους φόρους που πληρώνουν, την αποταμίευση που κάνουν. Και ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα του κάθε ασφαλισμένου εξαρτώνται από το πόσα έχει να πληρώσει ο ίδιος.

Με άλλα λόγια, μπαίνει ο στόχος για την παραπέρα μείωση της παρουσίας των δημόσιων συνταξιοδοτικών συστημάτων με την κυριαρχία των ιδιωτικών συστημάτων ασφάλισης, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση  από την εργασία και από την ζωή. 

Στόχος της ΝΔ είναι να πατήσει στο υφιστάμενο πλαίσιο και να δημιουργήσει ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Ασφάλισης και των συντάξεων.

Κάνουμε καθαρό σε Κυβέρνηση στους πάντες ότι διεκδικούμε το σύνολο των αιτημάτων, κύριες, επικουρικές συντάξεις με αυξήσεις, δώρα, υγεία, φάρμακα, κοινωνικές παροχές, αναδρομικά για όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα. Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με νέες περικοπές, πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις, στα προϊόντα, την ενέργεια, την φορολογία κτλ. Καμία μείωση στα όρια του αφορολόγητου ποσού.   Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την κρίση του συστήματος, δεν δανειστήκαμε από κανένα δανειστή και καμία κυβέρνηση, δεν χρωστάμε, ότι μας έχει περικοπεί το πληρώσαμε με αίμα σε όλη μας την ζωή.

  • Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.
  • Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι στον 21ο αιώνα

Για τη διοίκηση

Comments are closed.