Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας – Διαδήλωση στις 18 Οκτώβρη στο Πύργο

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, σσες

Οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε και πάλι στο δρόμο του αγώνα. Στις 18 Οκτώβρη ώρα 10:30 θα διαδηλώσουμε στον Πύργο, να στείλουμε στο Μαξίμου την οργή και αγανάκτησή μας για την νέα κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος μας, που εκφράστηκε με τις αυξήσεις που ανακοίνωσε στην ΔΕΘ.

Αυξήσεις που για πάνω από ένα εκατομμύριο συναδέλφους μας θα είναι ανύπαρκτες. Για άλλους τόσους θα είναι μικρές ή ελάχιστες. Για όλους μας δεν πρόκειται να καλύψουν τα άλματα της ασυγκράτητης ακρίβειας στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα νοίκια, στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης. Οι αυξήσεις αυτές δεν πρόκειται να μας γλιτώσουν από το κρύο στο οποίο θα μας υποχρεώσουν στον επερχόμενο δύσκολο – παρόμοιο με του 1942 όπως δηλώνουν υπουργοί – χειμώνα.   

Συνάδελφοι  

Οι κυβερνήσεις όλες, που συνδιαμόρφωσαν το αντισυνταξιοδοτικό νομοθετικό πλαίσιο (νόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ξανά ΝΔ), τσάκισαν τις συντάξεις μας, έφεραν το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω. Τα βασικά αστικά κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία ξανά, με τις εξαγγελίες τους στη ΔΕΘ έκαναν φανερό πως αυτό το νομοθετικό πλαίσιο δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι παροχές τους προς τους συνταξιούχους – όπως και για όλους τους εργαζόμενους – θα κινούνται πάντα στα όρια των ψίχουλων, στη λογική του μοιράσματος της φτώχειας ανάμεσά μας.

Από την πολιτική τους αυτή δεν πρόκειται να απαλλαχτούμε αν δεν δυναμώσουμε την πάλη μας, αν δεν μεγαλώσουμε την συμμετοχή μας στις δράσεις του κινήματος.

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε όλα τα δικαιώματα και κατακτήσεις μας. Την επαναφορά των συντάξεών μας στα προ του 2010 επίπεδα. Να μας δώσουν τις κύριες συντάξεις, τις επικουρικές, τα δώρα που πληρώσαμε. Να επιστρέψουν τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων μας.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καλεί σε σύσκεψη τα Δ.Σ. των  συνταξιουχικών φορέων της πόλης και του νομού μας για την Παρασκευή 7/10/2022 ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα του εργατικού κέντρου ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με θέμα την καλλίτερη οργάνωση της συγκέντρωσης που αποφασίσαμε την Τρίτη 27/9/2022 στη συνάντηση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στην κεντρική πλατεία του πύργου ώρα 10:30 το πρωί

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...