Ένωση Οικοδόμων Ν. Αιτωλοακαρνανίας : Απεργία 8 Νοέμβρη

0

Το Δ.Σ. του Σωματείου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 4/10/2018 αποφάσισε τη συμμετοχή ΣΤΗΝ απεργία στις 8 Νοέμβρη.

Το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε χώρους δουλειάς , οικοδομές, εργοτάξια και σε γειτονιές για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση της απεργίας.

Τα 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης μάτωσαν την εργατική τάξη της χώρας μας για να σωθούν οι τράπεζες , οι βιομήχανοι , οι κατασκευαστές και όλα αυτά τα παράσιτα που θησαυρίζουν από το δικό μας κόπο και ιδρώτα.

Η « μεταμνημονιακή εποχή» και η επιστροφή στην κανονικότητα φέρνει νέα «ματωμένα» πλεονάσματα, σύμφωνα και με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, γονατίζοντας κι άλλο τα φτωχά λαϊκά στρώματα . Οι εκατοντάδες αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που βαδίζουν πιστά στη γραμμή της Ε.Ε. και του κεφαλαίου είναι σε ισχύ . Το «τέλος των μνημονιακών νόμων» όχι μόνο δε φέρνει ανάκτηση των απωλειών αλλά ενισχύει κι άλλο την αντιλαϊκή επίθεση .

Για εμάς η μόνη ανάπτυξη που θα έρθει είναι η ανάπτυξη των χρεών στην εφορία , στο ρεύμα , στις τράπεζες, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας , της παιδείας κ.λ.π.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας με σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι των λίγων».

Συζητάμε , οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε τόπο δουλειάς , παίρνουμε μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Σ.Σ.Ε.) σύμφωνα με το πλαίσιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας 7ωρο – 5ήμερο- 35ωρο. Επαναφορά των Σ.Σ.Ε. και του κατώτερου μισθού στα 751 € για όλους . Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

  • Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης , αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

  • Κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας .

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΤΟ Δ.Σ.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.