Ένωση Οικοδόμων Ν. Αιτωλοακαρνανίας: Άμεσα μέρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα

Δημοσιεύτηκε στις

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία τις επόμενες μέρες στη χώρα θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 38ο -40οC υπό σκιά.

Οι συνθήκες δουλειάς και στον κλάδο μας είναι γνωστές και δυσμενείς λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων ενάντια στη θερμική καταπόνηση και συνολικά σε σχέση με τα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών να ενημερώνουν το σωματείο ώστε μαζί να επιβάλλουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και την ασφάλεια των συνθηκών εργασίας.

Ήδη το σωματείο μας έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, για το ζήτημα απαιτώντας  να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Περισσότερα

Σωματεία Ν. Κυκλάδων: Αντιπολεμική συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Τρίτη 1 Ιούλη

Η φωνή μας γίνεται κραυγή Τα σωματεία και οι σύλλογοι της Σύρου διοργανώνουν αντιπολεμική συναυλία...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Ευχαριστήρια επιστολή προς την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, εκφράζει δημόσια τα ευχαριστήριά της προς την Πανελλήνια...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την έκθεση σε υψηλές...