Κυριακή, 5 Απριλίου

Ένωση Οικοδόμων Χανίων: Όλοι στο Συλλαλητήριο στις 27 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς

image_pdfimage_print

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18 Φεβρουαρίου και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού οδοστρωτήρα. Η πλειοψηφία του λαού μας δηλώνει αντίθετη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η επίθεση της κυβέρνησης και οι συκοφαντίες ενάντια στην απεργία στις 18 Φλεβάρη, για την οποία πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση και με την αναλογιστική μελέτη που το συνοδεύει, επιβεβαιώνει:

  •  Την παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει.
  • Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,τα οποία για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν στο 70ό έτος.
  • Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.
  • Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται στο ελάχιστο.

Το ασφαλιστικό όμως δεν αφορά μόνο τις συντάξεις αλλά όλη μας τη ζωή. Τις ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα μας, τα εμβόλια του μικρού παιδιού, το επίδομα ασθενείας, τις παροχές υγείας-πρόνοιας, την προστασία μας απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες, την προστασία της μητρότητας με επιδόματα κυοφορίας και λοχείας, το επίδομα ανεργίας μας κλπ.

Με τον νέο νόμο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!).

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ με τα 7 δις αποθεματικά του, ώστε μέσω του 3ου πυλώνα να καταργηθεί και να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.

Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (2010 – 2012) και κόβεται το ετήσιο επίδομα που βάφτιζαν “13η σύνταξη”. Έτσι οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές 14 μήνες αλλά να παίρνουν σύνταξη τους 12 μήνες. Καθεστώς που όσο συνεχίζεται ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού!

Η κυβέρνηση στην αντιασφαλιστική της επίθεση βρήκε πρόθυμους  σύμμαχους, τον ΣΕΒ, το ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί τη πατρότητα του νόμου, λέγοντας ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά από το νόμο Κατρούτγκαλου, του ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ που έβαλε τα θεμέλια μαζί με ΝΔ για όλες τις αντιασφαλιστικές ανατροπές. Άλλα πέρα από τα παραδοσιακά αστικά κόμματα, ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ που το μόνο που βρήκε να πει είναι «πολύ κακό για το τίποτα», «το νέο ασφαλιστικό έχει και θετικές πλευρές» και πως «δεν είναι λόγος για να απεργήσουμε», συκοφαντώντας τον αγώνα δεκάδων Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων!

 Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Παραμερίζουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ , τα αστικά κόμματα, τα κυβερνητικά ΜΜΕ που βάζουν στο στόχαστρο την κοινωνική ασφάλιση για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Οργανώνουμε τον αγώνα για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική, για  Υγεία και Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/2 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Comments are closed.