Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας : Άλλο ένα  εργατικό ατύχημα συναδέλφου ελαιοχρωματιστή

Δημοσιεύτηκε στις

Άλλο ένα  εργατικό ατύχημα συναδέλφου ελαιοχρωματιστή σημειώθηκε την Τετάρτη 30-09-20 στο Ελαιόφυτο Αιτωλ/νίας,  όταν συνάδελφος έπεσε από σκαλωσιά  ύψους 3 μέτρων  κάτω από αδιευκρίνιστες  συνθήκες.

Το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα  που έγιναν  στην περιοχή μας, όπως πρόσφατα ο θάνατος  του ηλεκτρολόγου  και το ατύχημα  του συναδέλφου  που εργάζονταν στη Λευκάδα  και έπεσε  από σκεπή με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό  με τα ελλιπή μέτρα  υγιεινής  και ασφάλειας  και την υποστελέχωση  του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας  και των άλλων ελεγκτικών μηχανισμών ,  έχουν σαν αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι  να δίνουν καθημερινά  μάχη για την  επιβίωσή τους . Τα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι έχουν  πάρει πλέον ανεξέλεγκτε διαστάσεις. Για την κατάσταση αυτή ευθύνη φέρουν  όλες οι κυβερνήσεις  διαχρονικά με τις πολιτικές τους που  επιτρέπουν στους εργοδότες  να αντιμετωπίζουν τους  εργαζόμενους ως εμπόρευμα και κόστος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ την επάνδρωση του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών   με προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού , ώστε να γίνονται  τακτικοί έλεγχοι  στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε να παίρνονται όλα τα μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας. Πενθήμερο, επτάωρο, τριανταπεντάωρο.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων ΕΤΕΜ – COSMOS: Επιστολής προς τους συναδέλφους στη Motor Oil μετά τα δυο απανωτά εργοδοτικά εγκλήματα

 Συνάδελφοι, Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, την αμέριστη στήριξη και ταξική αλληλεγγύη μας για τους...

Σωματεία – Μαζικοί Φορείς Νέας Ιωνίας: Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας 25 Νοέμβρη και της συγκέντρωσης 1η Νοέμβρη

Σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων στην Ν. Ιωνία Με ορμή και αποφασιστικότητα για την προετοιμασία...

Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ”: Καταγγελία για Αιμοδοσία με νοικιασμένο φορτηγάκι

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ! ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ...