Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Καταγγελία για τη δίωξη της Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέντζιου με την αιτιολογία της μη συμμόρφωσης στο νομό περιορισμού των διαδηλώσεων για την προστασίας της δημόσιας υγείας, τον Απρίλη του 2020.

Η απαράδεκτη δίωξη, που αποτελεί μάλιστα την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο, αφορούσε κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-9-2020, εν μέσω δηλαδη της πανδημίας, με σύνθημα που εξέφραζε την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού!

Τότε που ενώ τα νοσοκομεία και συνολικά το σύστημα υγείας κατέρρεαν σαν χάρτινος πύργος, η κυβέρνηση με την εργοδοσία με πρόσχημα την πανδημία, έψαχναν τρόπους να «θάψουν» εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους αγώνες και το ταξικό κίνημα. Τότε ψηφίστηκε και ο περιβόητος νόμος Χρυσοχοΐδη με τον οποίο διώκεται η συνάδελφος.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και σε κάθε διωκόμενο εργαζόμενο. Απαντάμε στα “διαδηλωτοδικεία”, στην συνολικότερη ένταση της καταστολής, με δυνάμωμα του αγώνα μας για την ακύρωση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων.      

Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους θα ακυρώσουν στη πράξη τα σχέδια τους με την δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Θα δώσουν την μαζική και αποφασιστική τούς απάντηση στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη κόντρα συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Καταγγελία για μια ακόμη απόλυση στον όμιλο Pfizer

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της Pfizer για την απόλυση συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη. Ο...

Σωματείο Εργαζομένων στη PFIZER: Απαιτούμε και οι δύο συνάδελφοι να επιστρέψουν στη θέση τους στο πλευρό μας!

Ένα μήνα μετά την απόλυση συναδέλφου στο CDI, οι εργαζόμενοι της Pfizer καλούμαστε να...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργατών στη κατασκευή του ΜΕΤΡΟ

Το Σωματείο μας χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο έργο κατασκευής της γραμμής 4...