Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Καταγγελία για τη δίωξη της Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέντζιου με την αιτιολογία της μη συμμόρφωσης στο νομό περιορισμού των διαδηλώσεων για την προστασίας της δημόσιας υγείας, τον Απρίλη του 2020.

Η απαράδεκτη δίωξη, που αποτελεί μάλιστα την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο, αφορούσε κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-9-2020, εν μέσω δηλαδη της πανδημίας, με σύνθημα που εξέφραζε την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού!

Τότε που ενώ τα νοσοκομεία και συνολικά το σύστημα υγείας κατέρρεαν σαν χάρτινος πύργος, η κυβέρνηση με την εργοδοσία με πρόσχημα την πανδημία, έψαχναν τρόπους να «θάψουν» εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες για να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους αγώνες και το ταξικό κίνημα. Τότε ψηφίστηκε και ο περιβόητος νόμος Χρυσοχοΐδη με τον οποίο διώκεται η συνάδελφος.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και σε κάθε διωκόμενο εργαζόμενο. Απαντάμε στα “διαδηλωτοδικεία”, στην συνολικότερη ένταση της καταστολής, με δυνάμωμα του αγώνα μας για την ακύρωση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων.      

Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους θα ακυρώσουν στη πράξη τα σχέδια τους με την δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Θα δώσουν την μαζική και αποφασιστική τούς απάντηση στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη κόντρα συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...