Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να καταδικάσουν τις απολύσεις!

Δημοσιεύτηκε στις

 Πάρτε πίσω τις απολύσεις!!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! – Των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 17.30 στο Υπ. Εργασίας

 Η Κ.Δ. της Ε.Λ.Ε.Π.Α. καταγγέλλει την αυταρχική στάση της εργοδοσίας της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που  προχώρησε, με τις πλάτες της κυβέρνησης, σε δυο  εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων, του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η καπιταλιστική κανονικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των εργοδοτών έχει ως προαπαιτούμενo τις απολύσεις εργαζόμενων, ιδιαίτερα των πρωτοπόρων, την  επίθεση στα δικαιώματα μας, για να βγαίνει η εργοδοσία κερδισμένη.

 Διαχρονικά οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή της ΝΔ,  έχουν δημιουργήσει  όλο το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο χρησιμοποιούν οι μεγαλοεπιχειρηματιες απέναντι σε όποιον εργαζόμενο και εργαζόμενη δεν σκύβει το κεφάλι, διεκδικεί, οργανώνει τους συναδέλφους, παλεύει σε κάθε χώρο δουλειάς.

Γι’ αυτό οι εργοδότες, στοχεύουν τους  πιο πρωτοπόρους αγωνιστές, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργατών.

Αποδεικνύεται ότι τα συμφέροντα εργοδοσίας και εργαζόμενων είναι σε συνεχής σύγκρουση μεταξύ τους. Τίποτα δεν έχουμε να προσμένουμε από  το αν πηγαίνει καλά ή όχι η επιχείρηση. Οι εργοδότες θα συνεχίζουν να έχουν κέρδη και από την άλλη για τους εργαζόμενους απολύσεις, καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών, ακρίβεια.

Καλούμε όλους  τους συναδέλφους μας, να καταδικάσουν τις απολύσεις!

 Το Σωματείο μας συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας αύριο Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη μαζί με άλλα συνδικάτα και φορείς της Αττικής.

Συνάδελφοι, κρατάτε γερά!!

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...