Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : Η καλοκαιρινή άδεια δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμά μας

0

Την ίδια ώρα που οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας καταγράφουν κάθε χρόνο και ένα νέο ρεκόρ, το δικαίωμά μας για ξεκούραση και αναψυχή γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω!

Ειδικά εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στις ελεγκτικές εταιρείες, τα λογιστήρια επιχειρήσεων και τα λογιστικά γραφεία ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι το δικαίωμα της καλοκαιρινής κανονικής άδειας αποτελεί μόνιμο στόχο της αντεργατικής νομοθεσίας, που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατ’ εντολή των μεγαλοεργοδοτών. Με την κάθε είδους αυθαιρεσία, από την πίεση για αναγκαστική λήψη άδειας όποτε αυτό συμφέρει την επιχείρηση μέχρι την αξιοποίηση της τηλεργασίας, για να είμαστε stand by και να εργαζόμαστε ακόμα και στην άδειά μας!

Τώρα είμαστε αντιμέτωποι και με τις τιμές των εισιτηρίων, των καυσίμων και των δωματίων, οι οποίες καθιστούν τις ολιγοήμερες διακοπές απαγορευτικές για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Τα δε πολυδιαφημισμένα επιδοτούμενα προγράμματα τουρισμού της κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη εργαζομένων για ποιοτικές διακοπές.

Δεν μας αρκεί να εργαζόμαστε σε εξαντλητικούς ρυθμούς όλο τον χρόνο, για να πάρουμε -με την «ψυχή στο στόμα» και το νου στις προθεσμίες- δύο εβδομάδες άδεια το καλοκαίρι (και αυτό στην καλύτερη..)! 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η στάση αναμονής δεν μας έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα! Έχουμε πείρα και στον κλάδο, όπως και από άλλους ελπιδοφόρους αγώνες άλλων κλάδων, πως μόνο όταν οι εργαζόμενοι παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας συλλογικά και με αλληλεγγύη, έχουμε κατακτήσεις, βάζουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε πιο δυναμικά!

Εντείνουμε την πάλη μας για Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε λογιστήρια, λογιστικά γραφεία, λογιστικές, ελεγκτικές, και συμβουλευτικές εταιρίες και

  • οδηγεί σε ουσιαστικές αυξήσειςτων μισθών, 
  • προβλέπει σταθερή και μόνιμη εργασία5 ημέρες την εβδομάδα -7 ώρες ημερησίως, 
  • βάζει τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες,
  • κατοχυρώνει το δικαίωμα στην άδεια αναψυχήςκαι επεκτείνει άλλα είδη άδειας που

αφορούν την υγεία του εργαζόμενου και της οικογένειάς του.

Η συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην ζωή και δράση του σωματείου είναι αναγκαία και καθοριστικής σημασίας για να έχουμε κατακτήσεις! Γιατί ισχυρό σωματείο σημαίνει υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Τα γραφεία του σωματείου θα είναι ανοιχτά όλο τον Αύγουστο, και καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έρθει σε επαφή μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.