Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : Για τις Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΕΛΕΠΑ χαιρετίζει τους εργαζόμενους απεργούς του κλάδου μας που συμμετείχαν στις συμβολικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς σε κάθε περιοχή της Αττικής. Χαιρετίζει επίσης τους συναδέλφους που ενώ θα ήθελαν να συμμετάσχουν και να τιμήσουν όπως κάθε χρόνο την εργατική Πρωτομαγιά, φέτος λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί δεν μπόρεσαν.

Το σωματείο μας συμμετείχε με ξεχωριστό μπλοκ και πανό σε 3 συγκεντρώσεις. Στο Σύνταγμα το κεντρικό μας μπλοκ, στο Πασαλιμάνι το παράρτημα του Πειραιά, στο Περιστέρι η Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών. Καθώς και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπου παρευρέθηκαν μέλη του Σωματείου μας. https://twitter.com/enwsilogistwn

Οι εικόνες από τους συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ήταν εντυπωσιακές. Οργανώθηκε με υποδειγματικό τρόπο και με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. https://pamehellas.gr/apergiaki-sygkentrosi-protomagias-foto-video

Με αυτό τον τρόπο τιμήσαμε τη μέρα-σύμβολο των αγώνων τους εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευση και ταυτόχρονα στείλαμε μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός μένουμε όρθιοι και δυνατοί την «επόμενη μέρα», απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου. Το μήνυμα τους Πρωτομαγιάς για τους διεκδικήσεις τους εργατικής τάξης είναι πάντα επίκαιρο και δεν πρέπει να βγαίνει από τον προσανατολισμό των εργαζόμενων όσο δύσκολες και πρωτόγνωρες αν είναι οι καταστάσεις τους οι σημερινές.

Το φετινό σύνθημα «ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός» αποτυπώνει πλήρως το περιεχόμενο που πρέπει να έχει ο αγώνας των εργαζόμενων ώστε να μην φορτωθούν τους πλάτες τους οι συνέπειες τους τους καπιταλιστικής κρίσης που έρχεται.

Αυτό ακριβώς το σύνθημα ήταν που ενόχλησε κάποιους. Όση λάσπη και να έριξαν τα ΜΜΕ, όσο και να λύσσαξαν τα διάφορα φασιστοειδή, το ταξικό κίνημα, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είμαστε εδώ. Στο πλευρό των εργαζομένων που σήμερα υποφέρουν. Δεν θα μείνουμε φιμωμένοι. Τα δικαιώματα και η ζωή τους εργατικής τάξης δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση τους οργάνωσής τους σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε ικανοποίηση όλων των αναγκών τους.

Ο δικός τους αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή τους επιβίωση. Δε θα πληρώσουμε ξανά. Συνεχίζουμε στον δρόμο που άνοιξαν οι χιλιάδες νεκροί τους τάξης τους. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα τους, διεκδικούμε και παλεύουμε κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδότες και τους μηχανισμούς τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου σε αυτόν τον αγώνα!

Έτσι τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Απετράπη έξωση ζευγαριού συνταξιούχων από την κύρια κατοικία τους

Μετά την παρέμβαση φορέων, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και κατοίκων της περιοχής απετράπη σήμερα...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: 14 Ιούνη Δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

14 Ιούνη 2025  Δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου Διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα στις 19.30...

Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ: Καταγγελία για τη δίωξη του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ

Η ΟΣΟΚΕΘΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον Πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου...