Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής : 24 Νοέμβρη Παναττική Μέρα Δράσης για την Υγεία

0
image_pdfimage_print

Παναττική Μέρα Δράσης για την Άμεση Επίταξη των Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας

 και την επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων

Την Τετάρτη 24/11/2021, σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, άλλα εργατικά σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος διοργανώνουν παναττική μέρα δράσης για την άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και την επαναλειτουργία κλειστών νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και καλεί σε συμμετοχή των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις:

 • στις 18:00 στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους
 • Παράρτημα Πειραιά: στις 18:00 στο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» στον Πειραιά

 Στηρίζουμε και τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις την ίδια μέρα, στην 2η ΥΠΕ: για τη στελέχωση – επαναλειτουργία του ΓΝΔΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ, και σε «ΥΓΕΙΑ» και «ΜΗΤΕΡΑ» και «ΙΑΣΩ GENERAL».

Ενώ αυξάνεται συνεχώς η εξάπλωση της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μην παίρνει – έστω και τώρα – ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας! Μάλιστα με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021 μειώθηκε εν μέσω πανδημίας, ακόμα περισσότερο η ήδη ανεπαρκής χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες κατά 22 εκατ. και η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας κατά 392 εκατ. ευρώ! Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, «πλημμυρίζουν» από ασθενείς COVID19 και έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου, μόνο αγανάκτηση προκαλούν οι πρωθυπουργικές δηλώσεις ότι «έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία περισσότερα από όσα θα έπρεπε» που επιβεβαιώνουν τους σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημόσιων νοσοκομείων. Αυτό εννοεί η κυβέρνηση «θωράκιση του ΕΣΥ»!

Ταυτόχρονα αμείωτος συνεχίζει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης με αυτοαναιρούμενες δηλώσεις και μέτρα, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις δηλώσεις Σκέρτσου για το αν κολλάνε τα σώματα ασφαλείας, ή τα πρωτόκολλα σχετικά με το τί ισχύει για τους ναούς, τα οποία ενισχύουν το κλίμα φόβου και δυσπιστίας.

Ενώ ομολογούν ότι βασική εστία διάδοσης της επιδημίας είναι οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αρνούνται να επιβάλλουν στην εργοδοσία να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Αρνούνται να πάρουν μέτρα για πύκνωση των δρομολογίων και λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας στα ΜΜΜ για να μειωθεί ο επικίνδυνος συνωστισμός και η καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων. Την ίδια ώρα εξακολουθούν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται εκατοντάδες κρούσματα και σε μαθητές!

Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε τους νεκρούς σαν αριθμούς, δεν δεχόμαστε οι άρρωστοί να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία μας!

Συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις:

 • Στις 18:00 στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους
 • Παράρτημα Πειραιά: στις 18:00 στο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» στον Πειραιά

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.
 • Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία.
 • Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.
 • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας.
 • Συστηματικό δωρεάν προληπτικό έλεγχο για SARS-COV-2 σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.
 • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

 

Share.

Comments are closed.