Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας. Σε μια μαζική και με παλμό Συνέλευση ήρθε πλούσια εικόνα από την δράση μας σε χώρους εργασίας και στις γειτονιές μας για τα προβλήματα και τις συνθήκες που ζούμε.
Τονίστηκε η μεγάλη σημασία της Απεργίας της 20ης Νοεμβρίου και αποφασίστηκε πλούσια δράση για την επιτυχία της, ως μαζική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική. Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα: να χάσουν οι εργαζόμενοι για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Γι αυτό και η επίθεση στα δικαιώματά μας συνεχίζεται. Τώρα είναι ανάγκη να αναπτύξουμε περισσότερο ακόμα την δράση μας. Κυβέρνηση και εργοδότες δε πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα. Δεν μπορούμε να καθόμαστε άλλο με τα χέρια σταυρωμένα, Σε αυτό το απεργιακό μέτωπο έχουμε θέση όλοι όσοι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση δυσκολεύει για μας τους εργαζόμενους.
Ενδιάμεσος σταθμός η Πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων, Ομοσπονδιών που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ ώστε με καλυτέρους όρους να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας . Για την διεκδίκηση μισθών – ωραρίων – ΣΣΕ, στήριξης του εισοδήματος, της υγείας και διεύρυνση συνολικά των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Σαν Κλάδος όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει εντατικοποίηση της εργασίας. Με τα εξαντλητικά ωράρια-λάστιχο, με τις ατελείωτες και απλήρωτες υπερωρίες που σε συνδυασμό με το εξευτελιστικό επίπεδο των μισθών μας δεν μας επιτρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες μας, αφού η ακρίβεια τσακίζει «κόκαλα», πληρώνουμε πανάκριβα την υγειά, την παιδεία κ.α Εργαζόμενοι σε λογιστικά γραφεία, λογιστήρια και εταιρείες βρισκόμαστε συνεχώς στο κυνήγι των προθεσμιών, τις εκπαίδευσης μας, των πρότζεκτ και τις ψηφιοποίησης του κράτους που έχει φορτωθεί στις πλάτες μας.
Αποφασίσαμε την ημέρα της Απεργίας και με το πέρας των απεργιακών συγκεντρώσεων εμείς σαν κλάδος να συνεχίσουμε και να βαδίσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα απαιτήσουμε συνάντηση με τους εκπροσώπους του και να θέσουμε τα φλέγοντα ζητήματα μας.
Δηλώσαμε την στήριξη μας στις διώξεις εκπαιδευτικών που αντιστέκονται, που προβάλουν το αίτημα για ειρήνη και όχι πολέμους και ειδικά στην εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου. Στηρίζουμε την απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Παρθενώνας».
Δεν κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.
- Υπογραφή ΣΣΕ για τον κλάδο μας σύμφωνα με το σχέδιο της ΠΟΛ
- Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για εκ νέου κατάθεση σχεδίου νόμου για τις ΣΣΕ από Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα όλης της χώρας
- μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να μπει τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να μην ζούμε διαρκώς σε καθεστώς ανασφάλειας,
- ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και δεν θα εξανεμίζονται στο νοίκι, τους λογαριασμούς και το σούπερ μάρκετ το πρώτο 10ήμερο του μήνα.
- ωράριο 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, αίτημα που είναι υπερώριμο με βάση και τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τις επιστήμες, για να έχουμε ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για εμάς, τις οικογένειές μας.
Γιατί για τη επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας, στα δικαιώματα μας πρέπει να δοθεί απάντηση από όλους του εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΙΣ 10.30ΠΜ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ