Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Για την Black Friday

0
image_pdfimage_print

Σήμερα 26 Νοεμβρίου, πολυδιαφημιζόμενη μέρα μεγάλων προσφορών και εκπτώσεων γνωστή ως «Black Friday».   Μεγαλοεργοδοσία και πολυεθνικές πατώντας στην ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων για φθηνά και ποιοτικά προϊόντα,  ειδικά τώρα που οι λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει από το πρόβλημα  της ακρίβειας και τις αυξήσεις σε ΔΕΗ, νερό κ.τ.λ,  εισήγαγαν τη συγκεκριμένη φιέστα.

Οι ίδιοι που με την ακρίβεια καθημερινά λεηλατούν το εισόδημά μας , βάζοντας καθημερινά εμπόδια στην πρόσβασή μας σε αναγκαία προϊόντα, είναι αυτοί που γονατίζουν τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Η καθημερινότητα των εργαζομένων στο εμπόριο γίνεται συνεχώς όλο και πιο δύσκολή, ειδικά σε περιόδους εκπτώσεων, προσφορών, γιορτών κτλ. Η σωματική κούραση και η ψυχολογική πίεση  είναι δεδομένη. Εντατικοποίηση, ακατάστατα και σπαστά ωράρια, ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά τις Κυριακές, άθλιες ατομικές συμβάσεις, ανύπαρκτη η ξεκούραση και ο ελεύθερος χρόνος.

Μας παρουσιάζουν αυτή την κατάσταση ως  νόμιμη, ως κανονικότητα, αξιοποιώντας το νέο νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, που τους λύνει τα χέρια!  Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη υπουργική απόφαση που καταργεί την υποχρέωση της εργοδοσίας να δηλώνει την υπερεργασία στο ΕΡΓΑΝΗ, ανεβάζοντας έτσι  στα ύψη την απλήρωτη εργασία, την κακοπληρωμένη δουλειά, την ένταση της εκμετάλλευσης.

 Ως εδώ! Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη!

             Συνάδελφε- Συναδέλφισσα κανείς να μην μείνει μόνος, απροστάτευτος. Οργανώσου στο σωματείο σου!

 Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε βάσει των δικών μας αναγκών

            Οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO και την e-food μας δείχνουν σε όλους τους εργαζόμενους  τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε ο νόμος-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά, για να δυναμώσει ο  αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για σταθερό ωράριο με μείωση των ωρών εργασίας.

 

Share.

Comments are closed.