Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

             Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη απεργία από σήμερα  Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ σαν απάντηση απέναντι στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ έχουν κοινά αιτήματα με όλους τους εργαζόμενους, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους, να πληρώνονται κανονικά τα δεδουλευμένα τους, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας …

 Όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές, όπως και δω στο νησί μας στο Καρά Τεπέ, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες,  χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη και τον ανάλογο εξοπλισμό. Όλα αυτά όμως δεν τους σταμάτησαν: Συνέχισαν να προσφέρουν ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμα και στην δύσκολή περίοδο της πανδημίας. Βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με το άγχος, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα της εργασιακής τους σχέσης, μιας και είναι σε ομηρία ως συμβασιούχοι με ολιγόμηνες συμβάσεις.

 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν αντιμέτωποι με την μετατροπή των συμβάσεών τους στην Εργάνη από 5ήμερο-8ωρο σε 7ήμερο κυλιόμενο ωράριο και μάλιστα χωρίς καμιά προειδοποίηση. Επίσης, έρχονται αντιμέτωποι με την  νομιμοποίηση  της απολύτως άδικης περικοπής των αποδοχών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης και Φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στενάζουν από την  ακρίβεια.

Την ευθύνη για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι συνάδελφοι μας και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων-μεταναστών, φέρουν εξολοκλήρου τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση. Η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων με τους αντεργατικούς νόμους, έστρωσαν το έδαφος για  την κατάσταση στις εργασιακές σχέσεις.

 Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, συμπαραστέκεται στον δίκαιο  αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού να σταθούν  αλληλέγγυοι στους απεργούς.

Να απαντήσουμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα
  • Άμεση πληρωμή όλων  των δεδουλευμένων
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε.

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...