Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Όλοι την Πέμπτη 03 Ιούνη 2021 09:00 πμ έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου

0
image_pdfimage_print

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

 Την Πέμπτη 03 Ιούνη 2021 εκδικάζεται στα δικαστήρια του νομού μας, η μήνυση του προέδρου αλλά και μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (και συγκεκριμένα των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ) προς τον πρόεδρο του Σωματείου μας και μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ Σαλούστρο Δημόκριτο και το μέλος του ΔΣ της ΕΙΥΗ και του ΕΚΗ Ξημεράκη Γιάννη.

Οι εν λόγω συνδικαλιστές του ΔΣ του ΕΚΗ σέρνουν στα δικαστήρια δύο άλλα μέλη του ίδιου ΔΣ, καθώς όπως αναφέρουν «θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη τους!!» από την δημόσια κριτική που άσκησε το σωματείο μας για τη στάση τους, τις πρακτικές και τις ευθύνες τους σε μια σειρά ζητήματα.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, απελευθερώνει την εργασία την Κυριακή σε μία σειρά κλάδους, νομιμοποιεί την απλήρωτη υπερωρία, καταργεί το ΣΕΠΕ και βάζει χέρι σε όσες συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν απομείνει ακόμα όρθιες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την ίδια αυτή στιγμή η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ κυνηγά νομικά τους συνδικαλιστές της Ένωσης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να φιμώσει κάθε άλλη φωνή που αμφισβητεί τις πρακτικές τους.

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε αυτή η υπερευαίσθητη τιμή και υπόληψη τους δεν θίχτηκε από την παντελή απουσία τους από την δράση μπροστά στο αντεργατικό νομοσχέδιο;

Δεν θίχτηκε από την υπονομευτική τους στάση μπροστά στην 1η Μάη, τη συμπόρευση τους με την Κυβέρνηση και τη ΓΣΕΕ και την προκήρυξη μιας ανύπαρκτης απεργίας σε ημέρα αργίας στις 4 Μάη;

Δεν θίχτηκε από την στάση αναμονής που κρατούν μέχρι και σήμερα περιμένοντας «το συντονισμό» της ομάδα Παναγόπουλου, της ΓΣΕΕ του συνεδρίου των ΜΑΤ που ακόμα ψάχνει τις θετικές πλευρές του νομοσχεδίου;

Δεν θίχτηκαν από την υπονομευτική τους δράση όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα, την καλλιέργεια της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού, τον κοινωνικό εταιρισμό που καλλιεργούν;

Αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι η δράση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το παράδειγμα που αναδεικνύει πως πρέπει να λειτουργούν τα σωματεία, με αταλάντευτο μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια, τη μεγαλοεργοδοσία και τους πολιτικούς τους υπηρέτες σε κυβέρνηση και τοπική διοίκηση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μηνύονται συνδικαλιστές του σωματείου μας. Η δράση μας έχει αποτελέσει αγκάθι στην εργοδοσία η οποία μας έχει στείλει στα δικαστήρια αρκετές φορές. Αυτή τη φορά το κάνουν οι συνδικαλιστές της ομάδας Βοριά για λογαριασμό τους.

Ε ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ

 

Το σωματείο μας, τα μέλη του ΔΣ, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να παλεύουμε για το δίκιο της τάξης μας και θα αποκαλύπτουμε σταθερά το ρόλο του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού μέσα στις γραμμές του.

Όλο το προηγούμενο διάστημα εντάθηκε μια προσπάθεια από άκρη σε άκρη της χώρας μας, να σπάσει αυτό το απόστημα που κυριαρχεί στα συνδικάτα. Να ξαναεμπιστευτεί ο κόσμος τα σωματεία, να αποκτήσει στήριγμα και προοπτική στον αγώνα του. Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον πολύτιμη πείρα να κρίνουν ποιος είναι ο πραγματικός οργανωτής στο συνδικαλιστικό κίνημα, ποιος ήταν δίπλα του στο δρόμο, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα εμπορομάγαζα όλα αυτά τα χρόνια και ποιος στρογγυλοκάθεται σε αιματοβαμμένες καρέκλες και στα κυβερνητικά τραπέζια του διαλόγου παζαρεύοντας πόσα θα χάσει αυτή τη φορά  ο εργαζόμενος

Τώρα είναι η ώρα για την οργανωμένη και ενιαία απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, είναι η καλύτερη απάντηση που μπορούν και πρέπει να πάρουν οι εργοδότες και οι κολαούζοι τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και φοράμε την μήνυση της ομάδας Βοριά ως παράσημο τιμής πάνω μας καθώς επιβεβαιώνει την σωστή συνεπή γραμμή μας. Άλλωστε από την γέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος συγκρούονται δυο γραμμές, αυτή του ταξικού πόλου που βρίσκεται σε ανειρήνευτο μέτωπο με την εργοδοσία και αυτή του συμβιβασμού και κοινωνικού εταιρισμού. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη….

Καλούμε τα μέλη μας, κάθε τίμιο σωματείο και συνδικαλιστή που δεν ανέχεται αυτή την κατρακύλα να καταδικάσει αυτή την προσπάθεια φίμωσης και να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράσταση του, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Όλοι την Πέμπτη 03 Ιούνη 2021 09:00 πμ έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου

Share.

Comments are closed.