Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Οι λιμενεργάτες της Cosco, κρατάνε για άλλη μια φορά ψηλά την σημαία του αγώνα.

0

Οι λιμενεργάτες της Cosco, κρατάνε για άλλη μια φορά ψηλά την σημαία του αγώνα. Το σωματείο μας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, στέκεται δίπλα στους συναδέλφους μας, που παλεύουν εδώ και μήνες για να έχουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής και μα μπορούν να αντικρίζουν τα παιδιά τους, μετά από κάθε βάρδια όρθιοι. Που παλεύουν για να προστατέψουν την ζωή τους, κόντρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Την Τετάρτη 27 Απρίλη, έξι μήνες μόλις από τον θάνατο του συναδέλφου τους, την ώρα της εργασίας του, ένας ακόμη εργαζόμενος, σακατεύτηκε λόγω των ελλειπών μέτρων προστασίας , κινδυνεύοντας, να χάσει την ίδια του την ζωή. Ένας ακόμη συνάδελφος, στον βωμό των κερδών των πολυεθνικών, που θεωρούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής κόστος. Και τις ανθρώπινες απώλειες “ψιλά γράμματα” και απλούς αριθμούς.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με καταστολή και ΜΑΤ, έπεσαν στο κενό. Έμειναν κενό γράμμα, απέναντι στην οργάνωση και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Απέναντι στην αλληλεγγύη, χιλιάδων εργαζομένων από όλη την χώρα.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνς ολόκληρης της εργατικής τάξης. Η νίκη τους, είναι υπόθεση όλων μας. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, να δυναμώσει ο αγώνας παντού.

Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα των απεργών λιμενεργατών την COSCO, όπως αυτά διατυπώνονται από το σωματείο που τους εκπροσωπεί, την ΕΝΕΔΕΠ. Οι εργάτες του λιμανιού απαιτούν:

  • Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του δουλεμπορικού που έχει στηθεί με ευθύνη της COSCO, DPORT και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.

  • Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.

  • Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Το Συνδικάτο μας παλεύει για αντίστοιχα αιτήματα στον κλάδο μας, στο Ηράκλειο.

  • Για υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, όπως τις έχει διατυπώσει η Ομοσπονδία μας

  • Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά

  • Για κατάργηση φόρων και χαρατσιών

Οι Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις θα δώσουν το στίγμα σε όλη τη χώρα. Θα βροντοφωνάξουμε πως για μας είναι «Ελπίδα η πάλη των Λαών» και πως μόνο η πάλη μας μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για εμάς και την τάξη μας, χωρίς να περιμένουμε κανέναν σωτήρα!

ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO

ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Καλούμε τους εργαζομένους, στα εμπορομάγαζα, τα σουπερμάρκετ, τις αποθήκες, τη βιομηχανία, την καθαριότητα, τις τχυμεταφορές και τους εποχικούς υπαλλήλους, να εκφράσουν, την αλληλεγγύη τους με συγκέντρωση τροφίμων και οικονομικής βοήθειας, προς τους απεργούς, σε επικοινωνία με το Σωματείο τους.

6946267566 Αιμιλία

6986662373 Θανάσης

6983432945 Δέσποινα

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.