Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Να τι γίνεται στα Σούπερ Μάρκετ όταν δεν είναι εκεί ο πρωθυπουργός..

0

ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΙΣΗ ΖΩΗ – ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ

Περιμέναμε ότι ο νόμος Χατζηδάκη, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων νόμων και ΠΥΣ που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες θα άνοιγαν τους ασκούς του Αιόλου, κάνοντας τους εργοδότες πιο επιθετικούς και αδίστακτους, δεν περιμέναμε όμως ότι θα έφταναν τόσο γρήγορα στο σημείο να επανέρχεται η «τιμωρία» και ο «έλεγχος πολιτικών φρονημάτων» μέσα στους χώρους δουλειάς.    

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τους εργαζόμενους στις αποθήκες και τα καταστήματα Σκλαβενίτης, τη σωματειακή τους επιτροπή και την ΕΙΥΗ, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους, να λυθούν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, να μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρης, να αυξηθεί ο μισθός και να  καταλαγιάσει η εντατικοποίηση που χτύπησε κόκκινο ειδικά μέσα στην πανδημία.  

Δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις που έγιναν στη διοίκηση της εταιρίας από το σωματείο μας, ακόμα και με ελέγχους της τεχνικής επιθεώρησης εργασίας για ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, τις συνθήκες εργασίας τους κ.α  Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι έπρεπε να υπάρξει επανειλημμένα η παρέμβαση μας και η απειλή προστίμου για να αντικατασταθούν σάπια σίδερα πάνω από τα κεφάλια εργατών και γκρεμισμένα σκέπαστρα που τους άφηναν εκτεθειμένους σε βροχές το χειμώνα και καύσωνα το καλοκαίρι, και όλα αυτά στο μεγαλύτερο εργοδότη της Ελλάδος στον ιδιωτικό τομέα.

Στη δράση που αναπτύχθηκε για αυτά τα σημαντικά και αυτονόητα ζητήματα η εταιρία δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Αφού αναγκάστηκε να «μπαλώσει» μερικά από αυτά τα προβλήματα, προχώρησε σε μπαράζ προσωπικών εκδικητικών επιθέσεων φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει και δήλωση πολιτικών φρονημάτων από εργαζόμενους.

  • Συγκεκριμένα προϊστάμενος τεχνικών έργων εγκαλούσε εργαζόμενο να δηλώσει αν ανήκει σε  συγκεκριμένο κόμμα γιατί τόλμησε να ζητήσει να φτιαχτεί το σκέπαστρο και να μην κουβαλάει παλέτες στη βροχή.
  • Σε άλλη περίπτωση διευθυντικό στέλεχος ανέφερε σε γυναίκα εργαζόμενη με σοβαρό διαγνωσμένο πρόβλημα υγείας ότι δεν δικαιούται να παίρνει ρεπό τα Σάββατα γιατί μεταφέρθηκε στο ταμείο λόγω του προβλήματος υγείας της.
  • Κερασάκι στην τούρτα της εργοδοτικής εκδικητικότητας είναι η πρόσφατη αντίδραση της εταιρίας σε ομάδα εργαζομένων που ζήτησαν από τον προϊστάμενο ανθρώπινου δυναμικού, τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε πλήρους απασχόλησης έπειτα από αρκετά χρόνια δουλειάς. Η εταιρία κάλεσε τους εργαζόμενους μερικές ημέρες αργότερα και ούτε λίγο ούτε πολύ τους ενημέρωσε ότι αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν «μη παραγωγικοί» και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μετατραπούν σε πλήρους απασχόληση.

Αναρωτιόμαστε, αυτοί οι εργαζόμενοι που εργάζονται τόσα χρόνια στα πόστα τους χωρίς κανένα απολύτως παράπονο για την εργασία τους, πως ξαφνικά μετατράπηκαν σε «μη παραγωγικούς εργαζόμενους»; Αλλά αλήθεια ακόμα και αν οι ισχυρισμοί της εταιρίας είχαν κάποια βάση (που δεν έχουν), από πότε χρησιμοποιείται και επίσημα η μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης ως μέσο επιβράβευσης για την παραγωγικότητα και όχι για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του καταστήματος;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μέσα στην πανδημία, τα ήδη φουσκωμένα σεντούκια των μεγάλων αλυσίδων Σ/Μ ξεχείλισαν, εκμεταλλευόμενοι κάθε συγκυρία και αντιμετωπίζοντας μια πανδημία ως επιχειρηματική ευκαιρία. Την ίδια στιγμή που η εντατικοποίηση τσάκιζε κόκαλα στα Σ/Μ, που είχαν μετατραπεί σε εστίες υπερ-μετάδοσης του ιού με εκατοντάδες κρούσματα, με εκατοντάδες κενές θέσεις στα πόστα, τα Σ/Μ μέτρησαν δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη (2 δις μόνο στο πρώτο κύμα της πανδημίας).

Αυτοί που χθες μας βάφτιζαν «ήρωες» σήμερα μας βαφτίζουν «μη παραγωγικούς» γιατί τολμήσαμε να διεκδικήσουμε ψίχουλα από τα κέρδη τους, ψίχουλα που για εμάς μεταφράζονται σε αξιοπρεπείς μισθούς, συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, σαφώς ορισμένα πόστα εργασίας, προγραμματισμένο κυλιόμενο ρεπό, ανθρώπινη συμπεριφορά του διοικητικού προσωπικού, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.  

Οι απειλές και οι εκδικητικές τακτικές δε μας τρομάζουν, αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η «ευημερία» του εργαζόμενου δεν έχει καμία σχέση με την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία της εταιρείας αλλά αντίθετα, αυτή η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα βασίζεται στα αποκαΐδια των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, τη ευέλικτη εργασία όποτε και όπως θέλει ο εργοδότης.

  • Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Η εταιρία Σκλαβενίτης άμεσα να δεσμευτεί για :
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των καταστημάτων.
  • Σαφής ορισμός πόστων και όχι μετακίνηση τους όπου υπάρχει ανάγκη.
  • Άμεση επίλυση όλων των θεμάτων υγιεινής και ασφάλειας που έχουν υποδειχθεί από τους εργαζόμενους και την Σωματειακή τους Επιτροπή.
  • Να σταματήσει η εκδικητική συμπεριφορά των προϊσταμένων εταιρικών στελεχών, καμία ευμενή η δυσμενή μεταχείριση για την ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης. Να μη διανοηθεί ξανά στέλεχος της εταιρείας να ζητήσει δήλωση πολιτικών φρονημάτων από εργαζόμενο.
  • Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη τις υπέρογκες ανατιμήσεις σε αγαθά πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, καύσιμα, ρεύμα κ.α
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.