Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Για την πυρκαγιά στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε στις

Κλιμάκιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κατέφτασε άμεσα στο χώρο της Στειακάκης Δ. (Ανακύκλωση) όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά. Ζητήθηκε επιτόπου ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία που επιχειρούσε εκείνη την ώρα στο χώρο.

Με ευθύνη της εργοδοσίας, της επιθεώρησης εργασίας και του Δήμου να γίνει άμεση εκκένωση όλων των παρακείμενων εργοστασίων καθώς υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο βιομηχανικό ατύχημα, πέρα από τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι από την εισπνοή του καπνού και των αναθυμιάσεων. Παράλληλα, η εργοδοσία να αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου και αυτός να γίνει αυστηρά και μόνο από εξειδικευμένο συνεργείο, να μην γίνει σε καμία περίπτωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ζητήθηκε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρίας να επανέλθουν στην εργασία τους με ασφάλεια. Έως ότου επιστρέψουν στην δουλειά να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν κανονικά για το διάστημα αυτό.

Περισσότερα

Σωματεία – Φορείς Καβάλας: Κείμενο στήριξης για τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών μαθητών και φοιτητών στις 21 Οκτώβρη

Τα σωματεία μας στηρίζουν την απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών στις 21...

Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος Killah P. Φύσσας- Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στην αντιφασιστική συναυλία στην Ελευσίνα

Ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P. Φύσσας»  και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 21 Οκτώβρη στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους μαθητές – φοιτητές που κατεβαίνουν στο δρόμο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ! Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά χαιρετίζει τις δεκάδες αποφάσεις...