Δευτέρα, Απρίλιος 12

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου : Έπεσαν οι μάσκες του “Άγιου εργοδότη”. Να ανακληθούν όλες οι παράνομες και εκδικητικές απολύσεις

0
image_pdfimage_print

Έπεσαν οι μάσκες της εργοδοσίας του ΚΔΑΥ Ηρακλείου, κατέρρευσαν όλα τα προσχήματα της για τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις! Μόλις χθες στην τριμερή συνάντηση ενώπιον του ΣΕΠΕ, ο εργολάβος του εργοστασίου ανακύκλωσης ούτε λίγο ούτε πολύ:

  • Παραδέχτηκε ότι: Οι απολύσεις των 7 συναδέλφων έγιναν με σκοπό να βγαίνει η δουλειά σε μία βάρδια ώστε με λιγότερους εργαζόμενους να βγάζει απαιτούμενη παραγωγή. Μπροστά λοιπόν στους δικούς του επιχειρηματικούς στόχους αδιαφορεί αν οι εργαζόμενοι του βρεθούν στον δρόμο και οι υπόλοιποι που θα μείνουν εντός εργοστασίου, θα βγάζουν και τη δουλειά όσων απέλυσε!
  • Ενώ δεν δίστασε να ισχυριστεί πως παρά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid που έχουν προκύψει σε προσωπικό του εργοστασίου οι εργαζόμενοι ήθελαν να πληρώσουν τεστ από την τσέπη τους και  δεν επιστρέφει τα 16€ έκαστος καθώς ακόμα και αν τα επέστρεφε οι ίδιοι δεν θα τα δεχόταν !

Μετά και από αυτές τις αισχρές τοποθετήσεις είναι πλέον φανερό ότι η ελάχιστη υπόκλιση των εργαζόμενων στα συμφέροντα του κάθε εργολάβου, η παραμικρή υποχώρηση, του δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται τα σχέδια του και κάτω από αυτό να εξαπολύει άγρια επίθεση σε δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους!

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να επιστρέψουν και οι 7 συνάδελφοι μας στη δουλειά, να ανακληθούν οι απολύσεις! Μέχρι να δικαιωθούν όλα μας τα αιτήματα:

ü  Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, αναστολή συμβάσεων κ.α. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία.

ü  Να πραγματοποιηθεί δωρεάν μοριακό τεστ σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους κι επανάληψη εντός τριών ημερών όπως προβλέπεται, με ευθύνη της εργοδοσίας καθώς και επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαία τεστ. Να επιστραφούν τα χρήματα των εργαζομένων! 

ü  Με ευθύνη ΕΟΔΥ, εργοδοσίας και Δήμου οι εργαζόμενοι στον ΚΔΑΥ να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

ü  Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι εργασιακές σχέσεις. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€

Share.

Comments are closed.