Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο νέο φοροέκτρωμα

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολουμένων μικρών εμπόρων, επαγγελματιών, βιοτεχνών και επιστημόνων στη μάχη που δίνουν να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο της φοροεξόντωσής τους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημά τους.

Στοχεύει ευθέως στους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, τους νέους και τις νέες επιστήμονες, τις μητέρες, που παλεύουν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν σε δαπάνες, υποχρεώσεις, χρέη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πέρα από τη νέα αύξηση στη φορολογία τους που κάνει, τη συνδέει με το ύψος του κατώτατου μισθού, προσπαθώντας έτσι να κάνει εχθρούς στην αύξησή του.

Οι εργαζόμενοι όμως ξέρουμε καλά πως όλα αυτά γίνονται για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία του το μεγάλο κεφάλαιο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του εμπορίου των super market τη βιομηχανία φυσικά στις πλάτες των εργαζομένων τους αλλά και αφανίζοντας τους μικρούς μαγαζατορες.

Άλλωστε πλησιάζουν οι μέρες της συνεχόμενης εξόντωσης των εργαζομένων σε αυτά τα μεγαθήρια  μπροστά στη  black Friday τις ανοικτές Κυριακές το εορταστικό ωράριο κτλ. Όλα αυτά η κυβέρνηση τα νομοθετεί εξυπηρετωντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες αφού οι μικροί μαγαζατορες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στην καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων τους.

Γι αυτό δε γίνεται κουβέντα για τη μεγάλη φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, την αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών, τις φορολογικές υπεραποδόσεις από τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, που τώρα μας πετάνε κάτι ψίχουλα σαν ενίσχυση ίσα ίσα για να μην πεινάσουμε.

Δε θα περάσει η απαράδεκτη επιχείρηση του κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους.

Είμαστε στο πλευρό τους! Ο αγώνας μας για ανθρώπινα ωράρια αυξήσεις στους μισθούς μας, καμιά Κυριακή ανοικτά τα καταστήματα είναι κοινός!

Καμία αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για τη συνάντηση με φορείς επαγγελματιών

   Με πρωτοβουλία του προεδρείου τις ΟΒΣΑ, πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε συναντήσεις...

Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς : 17 Απρίλη Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30 πμ Σύνταγμα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι «Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας»: Με αυτό το σύνθημα τα...