Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο νέο φοροέκτρωμα

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολουμένων μικρών εμπόρων, επαγγελματιών, βιοτεχνών και επιστημόνων στη μάχη που δίνουν να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο της φοροεξόντωσής τους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημά τους.

Στοχεύει ευθέως στους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, τους νέους και τις νέες επιστήμονες, τις μητέρες, που παλεύουν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν σε δαπάνες, υποχρεώσεις, χρέη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πέρα από τη νέα αύξηση στη φορολογία τους που κάνει, τη συνδέει με το ύψος του κατώτατου μισθού, προσπαθώντας έτσι να κάνει εχθρούς στην αύξησή του.

Οι εργαζόμενοι όμως ξέρουμε καλά πως όλα αυτά γίνονται για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία του το μεγάλο κεφάλαιο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του εμπορίου των super market τη βιομηχανία φυσικά στις πλάτες των εργαζομένων τους αλλά και αφανίζοντας τους μικρούς μαγαζατορες.

Άλλωστε πλησιάζουν οι μέρες της συνεχόμενης εξόντωσης των εργαζομένων σε αυτά τα μεγαθήρια  μπροστά στη  black Friday τις ανοικτές Κυριακές το εορταστικό ωράριο κτλ. Όλα αυτά η κυβέρνηση τα νομοθετεί εξυπηρετωντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες αφού οι μικροί μαγαζατορες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στην καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων τους.

Γι αυτό δε γίνεται κουβέντα για τη μεγάλη φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, την αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών, τις φορολογικές υπεραποδόσεις από τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, που τώρα μας πετάνε κάτι ψίχουλα σαν ενίσχυση ίσα ίσα για να μην πεινάσουμε.

Δε θα περάσει η απαράδεκτη επιχείρηση του κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους.

Είμαστε στο πλευρό τους! Ο αγώνας μας για ανθρώπινα ωράρια αυξήσεις στους μισθούς μας, καμιά Κυριακή ανοικτά τα καταστήματα είναι κοινός!

Καμία αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Περισσότερα

Σωματείο Εργζομένων NEXI (πρ. First Data): Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Μετά από 8 ημέρες απεργίας των συναδέλφων στο κτίριο του Κρυονερίου, η εταιρεία,...

Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου: Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για την υγεία την Τετάρτη 29 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και μια πρωτοφανή  προπαγάνδα προσπαθεί να εμφανίσει...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στην 48ωρη απεργία των γιατρών 29-30 Νοέμβρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στη 48ωρη...