Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου : Ανακοίνωση – Υπόμνημα προς Δήμο Ηρακλείου

0
image_pdfimage_print

ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου από της ΕΙΥΗ, για την μη εφαρμογή από τον εργοδότη, της απόφασης του ΣΕΠΕ στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης. Η ΕΙΥΗ κατέθεσε το παρακάτω υπόμνημα και κάλεσε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, να λάβει ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση της απόφασης του ΣΕΠΕ και την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΤΟ ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μετά από αίτημα του Σωματείου μας συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου, όπου και υπερψηφίστηκε ομόφωνα η στήριξη στα δίκαια αιτήματα των εργατών στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου και η στήριξη στον αγώνα τους για να επιστρέψουν οι 7 απολυμένοι στη δουλειά τους. 

Από τότε έχει μεσολαβήσει η από 1/4/2021 απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Ηρακλείου που έκρινε τις 7 απολύσεις των συναδέλφων μας παράνομες και κατά συνέπεια άκυρες.

Παρόλα αυτά, ο εργολάβος συνεχίζει και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση αυτή, και αρνείται να την εφαρμόσει ώστε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Η στάση αυτή του εργολάβου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, πόσο μάλλον τη στιγμή που η κατ’ εξακολούθηση παράβαση της εργατικής νομοθεσίας συμβαίνει σε χώρο που ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου!

Για όλα τα παραπάνω και με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου στη, υπ’ αριθμόν 7 Συνεδρίαση του στις 22/03/21, σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη συμμόρφωση του εργολάβου με την εργατική νομοθεσία και τις αποφάσεις του ΣΕΠΕ.

Σας επισημαίνουμε ότι όλα αυτά που κατά καιρούς σας έχουν καταγγελθεί από τους εργαζόμενους αλλά και οι συνεχιζόμενες παράνομες, εκδικητικές πρακτικές από πλευράς εργολάβου, λαμβάνουν χώρα σε Δημοτική περιουσία και παρακωλύουν την λειτουργία της Ανακύκλωσης, βάζουν εμπόδιο στην ίδια την προσπάθεια των δημοτών που συλλέγουν τα ανακυκλώσιμα και πληρώνουν τα σχετικά τέλη.

Σε κάθε περίπτωση αν ο εργολάβος συνεχίσει την παράνομη, ανεύθυνη κι εκδικητική στάση με στόχο να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε δικαστικές διαμάχες, να δείξετε έμπρακτα και ουσιαστικά την στήριξη σας στους εργαζόμενους και να αναλάβετε τα δικαστικά έξοδα που θα απαιτηθούν στην προσπάθεια τους να επανέλθουν στις θέσεις εργασίας τους.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε ανυποχώρητα:

  • Να επανέλθουν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους. Καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, αναστολή συμβάσεων κ.α. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία.
  • Σταθερά κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Με ευθύνη ΕΟΔΥ, εργοδοσίας και Δήμου οι εργαζόμενοι στον ΚΔΑΥ να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι εργασιακές σχέσεις. Να εφαρμοστεί ενιαία η σύμβαση εργασίας που συμφωνήθηκε με την ΕΙΥΗ για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για όλους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€

 

Share.

Comments are closed.