Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου : Άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές

0

Οι εργαζόμενοι των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών καλούνται  να δουλέψουν κάτω από αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (κρύο, παγωμένο-γλιστερό οδόστρωμα) που βάζουν την ζωή μας τους κίνδυνο κυρίως για όσους δουλεύουν με μηχανάκι (κούριερ, ταχυδρόμοι) αλλά και για όσους δουλεύουμε πεζοί, με αυτοκίνητο-βαν και σε χώρους δουλειάς που η θέρμανση- κλιματισμός είναι ανεπαρκής έως και ανύπαρκτη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΎΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ!

Η εντατικοποίηση, η εξαντλητική δουλειά και ωράρια, χωρίς άδειες, ο αυξημένος κίνδυνος σε εργατικά ατυχήματα, οι χώροι δουλείας που εδώ και δυο χρόνια με την πανδημία είναι πραγματικές εστίες μετάδοσης του ιού για μας είναι κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ταχυμεταφορών  όλα αυτά τα χρόνια, μέσα σε αυτά είναι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα (παγετός, καύσωνας).

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας!Απαιτούμε:

  • Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη με της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να επιτρέψουν τη διανομή σε μηχανάκι- πεζό για όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία, σε αυτοκίνητα-βαν όσο παραμένουν οι δρόμοι επικίνδυνοι.
  • Να μην χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας.
  • Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες διενέργειες με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σε σχέση με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την Υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. 
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας. 
  • ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ταχυμεταφορών.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.