Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – πορεία για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοκληρώθηκε η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – πορεία για την 52η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Στην συγκέντρωση με συμμετοχή του σωματείου μας, της ΕΛΜΕ, του Διδασκαλικού Συλλόγου, του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών και του Συλλόγου Φοιτητών, τιμήθηκαν οι αγώνες όσων εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και πάλεψαν ενάντια στην ανατροπή της χούντας που στηρίχθηκε από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Η πορεία που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο, το οποίο τελεί υπό συμβολική κατάληψη, έκανε στάση έξω από το Κέντρο Πολιτισμού για να καταγγείλει τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης με την αμερικάνικη πρεσβεία μέσω του xanthitechlab ενώ μπροστά από το μνημείο των πεσόντων καπνεργατών της 13ης Ιούνη του 1928 έγινε προσκλητήριο νεκρών του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Μια από τις μεγαλύτερες αντιιμπεριαλιστικές πορείες των τελευταίων χρόνων έστειλε δυνατό το μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους, την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού για δουλειά με δικαιώματα, Παιδεία και Υγεία, ενάντια στη φοροληστεία που τσακίζει το εισόδημά του.

 

Περισσότερα

Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: Για τη συγκέντρωση για την Επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την 52η Επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησαν σήμερα εργαζόμενοι,συνταξιούχοι και νεολαία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Δελτίο τύπου για τη συνάντηση με την εταιρία Γαλαξίδι θαλάσσιες καλλιέργειες

Για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση συνδικαλιστή, κλιμάκιο αποτελούμενο από εκλεγμένους στη ΓΣΕΕ, στη...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας INTRACOM DEFENSE για την απόλυση συναδέλφου

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας INTRACOM DEFENSE γιατί πριν λίγες μέρες προχώρησε σε αναίτια...