Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, με αφορμή η έφοδος του ισραηλινού στρατού στο πλοίο Μadleen, το μπλοκάρισμα οποιασδήποτε ανθρωπιστικής βοήθειας σε ένα λαό που λιμοκτονεί.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» να αντηχεί. Έξω από το υπουργείο εξωτερικών τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ξάνθης, Σπύρος Παφίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να καταδικαστεί οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις διευκολύνσεις προς το κράτος-δολοφόνο που γεννοκτονεί τον λαό της Παλαιστίνης.

Το σωματείο μας θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις δράσεις απέναντι στην γενοκτονία, στον αποκλεισμό σε οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό.

Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα με ένα μπαράζ βομβαρδισμών σε γειτονιές, 75 Παλαιστίνιοι προστέθηκαν στους χιλιάδες νεκρούς. Ταυτόχρονα η μετακίνηση σε δρόμους που οδηγούν στις εγκαταστάσεις παροχής βοήθειας έχουν στο μεταξύ, καθώς θεωρούνται ζώνες μάχης, ενώ στις 3/6 το κράτος-δολοφόνος  Ισραήλ εξαπέλυσε πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο διανομής τροφίμων στη Ράφα.

Από τις 27 Μάη, όταν άρχισε η διανομή τροφίμων σε νότια και κεντρική Γάζα, έχουν σκοτωθεί στα κέντρα «βοήθειας» τουλάχιστον 102 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 490.

Ο ισραηλινός αποκλεισμός, που εντάθηκε μετά τον Οκτώβριο του 2023, έχει οδηγήσει σε καταστροφική επισιτιστική ανασφάλεια, με το 93% του πληθυσμού της Γάζας να αντιμετωπίζει πείνα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Επισιτιστική Υπηρεσία.

Η ελληνική κυβέρνηση, πηγαίνοντας κόντρα στο αίσθημα αλληλεγγύης που εκφράζεται από τον ελληνικό λαό με τις τεράστιες συγκεντρώσεις, έχει μεγάλες ευθύνες, δίνοντας διευκολύνσεις στο κράτος-δολοφόνο, επιδιώκοντας να κάνει «μπίζνες» στο μέλλον στα συντρίμμια και τους νεκρούς της Παλαιστίνης.

Απαιτούμε:

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
  • Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας.
  • Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

 

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας “Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ”: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Καβάλας...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά

«Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά». Να σταματήσει, εδώ και τώρα, η γενοκτονία του Παλαιστινιακού...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ...