Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης: Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον Λαό της Παλαιστίνης

Δημοσιεύτηκε στις

Την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό ενάντια στον όλεθρο που σπέρνει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με τη στήριξη των συμμάχων του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ εξέφρασαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών με την τους κινητοποίηση στους δρόμους της πόλης

Με τα συνθήματά τους εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες και φοιτητές απαίτησαν να σταματήσει η συνεργασία με το κράτος δολοφόνος, να σταματήσει η επιχείρηση πλήρους κατοχής στη Γάζα, να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Η πορεία έκανε στάση έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΙΥΕ, καταγγέλλοντας τη  συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία, ξεπλένει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Συμμετέχοντας μάλιστα και ενεργά σε αυτό μέσω του σχεδίου “Aspides”.

Η πορεία κατέληξε και πάλι στην Κεντρική πλατεία όπου τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Σπύρος Παφίλης, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Οι τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ για καθολική κατοχή της Γάζας καταρρίπτουν κάθε επιχείρημα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ, ενώ εξελίσσεται η κατοχή, ο εκτοπισμός και ο αφανισμός του Παλαιστινιακού λαού. (…) Επιδιώκουν νέα μοιρασιά στη λεία, στον φυσικό και ορυκτό πλούτο, τους εμπορικούς δρόμους και τον έλεγχο της περιοχής, θυσιάζοντας χιλιάδες γυναικόπαιδα, με την απόλυτη κτηνωδία που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60.000 και ο αριθμός των παιδιών και των αμάχων που πεθαίνουν από την πείνα αυξάνεται συνεχώς.»

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων : Όλοι στις κινητοποιήσεις και στην Απεργία 16 Δεκέμβρη

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων σε συνεδρίαση του συζήτησε τα ζητήματα των αγροτών...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι 8 Δεκέμβρη στη συγκέντρωση στήριξης του αγώνα των αγροτών

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί το λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους, τα σωματεία μέλη...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό...