Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας : Εργατικό ατύχημα διανομέα στη Χαλκίδα

0

Η επικινδυνότητα της δουλειάς των διανομέων είναι μεγάλη και αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται σχεδόν σε ημερήσια βάση. Με τα τροχαία να διαδέχονται το ένα το άλλο, σε ολόκληρη τη χώρα και νεαρούς ντελιβεράδες να μεταφέρονται τραυματισμένοι σε νοσοκομεία. Άλλο ένα εργατικό ατύχημα διανομέα σημειώθηκε στη Χαλκίδα και έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα με ατυχήματα, που εμπλέκονται εργαζόμενοι στον επισιτισμό.

Συγκεκριμένα συνάδελφος διανομέας ενεπλάκη σε τροχαίο εν ώρα εργασίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Για άλλη μία φορά, έρχονται στην επιφάνεια οι ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι διανομείς, η εντατικοποίηση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων στον επισιτισμό κάνει δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Είναι γνωστή η πραγματικότητα, η πλειοψηφία των συναδέλφων δουλεύουν χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, αρκετοί χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για συντήρηση – βενζίνες και σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνουν τα σπασμένα! Παρόλα αυτά οι εργοδότες συνεχίζουν να ρίχνουν το “φταίξιμο” στους εργαζόμενους που κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, συνθήκες που οι ίδιοι οι εργοδότες επιβάλουν.

Και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική, βάζοντάς τις ζωές όλων των εργαζομένων σε χαμηλότερη μοίρα από τα κέρδη των εργοδοτών, συνεχίζουν να χτυπάνε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αφήνουν τους ελεγκτικούς

μηχανισμούς να υπολειτουργούν. Κόντρα σε αυτή την βαρβαρότητα που συνεχίζεται να διαμορφώνεται με θύματα τους εργαζόμενους, καλούμε τους συναδέλφους να μη συμβιβαστούν με τις χαμηλές απαιτήσεις, να μην υποκύψουν στο φόβο της εργοδοσίας, να δυναμώσουν τα σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις, να πάρουν μέρος στον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

▪ Μηχανάκια, εξοπλισμό, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται και να καλύπτονται από την επιχείρηση.

▪ Επαναφορά και ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

▪ Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα.

▪ Πλήρη και σταθερή εργασία.

▪ Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ανάκτηση όλων των απωλειών.

▪ Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την προφύλαξη της υγείας των εργαζομένων εν μέσω

πανδημίας.

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.